MapQuest vs. Google Maps

MapQuest och Google Maps är webbaserade kartläggningsramar. Båda är gratistjänster som är tillgängliga via alla datorbaserade webbläsare samt via appar på smartphones, surfplattor och andra mobila enheter. Även om det i många avseenden är lika, finns det några viktiga skillnader mellan MapQuest och Google Maps, främst när det gäller hur de två tjänsterna hanterar riktningar, antalet och typen av tillgängliga överlägg, filter och delningsfunktioner.

Få vägbeskrivning

MapQuest och Google Maps har båda riktningsverktyg som ger dig detaljerade, sväng-för-sväng-instruktioner för att navigera från plats till plats. Google Maps har verktyget "Få vägbeskrivningar" som du kan aktivera precis till vänster om valfri karta. Med det här verktyget kan du mata in waypoints och sedan beräkna olika rutter att välja om mer än en rutt är tillgänglig. Du kan också växla mellan fyra resesätt - med bil, med kollektivtrafik, promenader och cykel - i vissa områden.

MapQuest, å andra sidan, har ett diskret “Route Planner” -verktyg som startar på en ny sida när det nås via en webbläsare. Som med Google Maps kan du mata in waypoints och ändra din rutt genom att dra en markerad linje runt kartan. Dessutom kan MapQuest välja om du vill att dina stopp och waypoints ska ordnas för att utnyttja restiden bättre.

Tillgängliga överlägg

MapQuest och Google Maps har båda satellit- och standardvyer av gatukartor. Båda erbjuder jämförbar täckning i USA, Kanada och Europa, men Google Maps har bredare täckning för resten av världen. Med båda tjänsterna kan du växla mellan kart- och satellitvyer genom att klicka på en ikon i det övre högra hörnet på valfri karta. Du kan också zooma in och ut, även om satellitzoomnivåerna varierar beroende på plats. MapQuest och Google Maps låter dig märka platser genom att lägga till grafiska kartmarkörer eller stift till dina kartor. Dessa märkta platser kan sedan sparas för framtida bruk. Direkttrafikförhållanden är också tillgängliga i utvalda storstadsområden.

Google Maps erbjuder ytterligare två överlägg som inte finns på MapQuest. Med Google Street View kan du dra en ikon till en plats på en karta och sedan visa en panoramabild som om du själv stod där. Google har också lanserat ett experimentellt overlay kallat "Experience MapsGL", som ger tredimensionell och 45-graders överblick över vissa områden.

Kartfilter

Du kan filtrera dina kartresultat för att visa intressanta platser i närheten med MapQuest och Google Maps. Säg till exempel att du har tagit fram en karta över centrala Boston, Massachusetts. Om du matar in en sökning efter "italienska restauranger" visas en serie markörer på kartan som identifierar platser som matchar dina sökkriterier. Du kan sedan klicka på dessa markörer för ytterligare information om varje intressepunkt. Dessutom har MapQuest sex växlar högst upp på sina kartor, så att du snabbt kan filtrera intressanta platser på en karta baserat på sex kategorier: logi, restauranger och barer, reseservice, shopping, aktiviteter och lokala tjänster.

Dela och exportera

Med MapQuest och Google Maps kan du skriva ut, mejla och bädda in länkar till kartor på andra webbplatser. Du kan skicka Google Maps-data till GPS-enheter som tillverkats av företag som Clarion, Garmin, Insignia, Motorola, NAVIGON och TomTom; MapQuest-kartor kan dock bara skickas till Garmin GPS-enheter. MapQuest har inbyggda Facebook-delningsfunktioner, medan Google begränsar en klickdelning av kartdata till Google Plus-användare.

Roligt med karta vs. Karta

Map Vs. Map är en webbplats som låter dig ha lite kul medan du direkt jämför Google Maps och MapQuest. Besök webbplatsen och skriv in en plats. Map Vs. Kartan visar platsresultat från Google Maps och MapQuest sida vid sida på samma skärm, så att du kan jämföra utseendet på de två kartläggningstjänsterna. Du kan också få vägbeskrivningar sida vid sida mellan två punkter om du är intresserad av att se hur Google Maps och MapQuest jämför med avseende på deras förmåga att hjälpa dig att navigera.