Kan någon USB-kabel användas för Garmin Street Pilot?

Majoriteten av Garmins GPS-enheter har en USB-kabel som kan användas för att överföra data till och från en dator eller för att ladda GPS från en USB-port. De tunnaste och lättaste modellerna använder en tunn mikro-USB-kontakt, medan handhållna Garmins och den mångsidiga Street Pilot-serien använder det större mini-USB-formatet. Även om de flesta mini-USB-kablar fungerar med en Street Pilot, finns det några potentiella komplikationer.

Garmins råd

Elektroniktillverkare tar ofta ett strikt negativt ställningstagande till användningen av tillbehör från tredje part och rekommenderar att deras användning kan orsaka permanent skada eller upphäva din garanti. Garmin är mer flexibel. Företagets supportwebbplats uppmuntrar GPS-ägare att köpa de officiella Garmin-tillbehörskablarna för sina enheter, men det är en mjuk försäljning. Den officiella FAQ på företagets supportwebbplats medger att de flesta generiska kablar eller tredjepartskablar fungerar med Garmin GPS-enheter. Vissa specifika kablar fungerar dock inte eller fungerar inte för alla ändamål.

USB-grunder

USB-specifikationen använder fyra kablar för att leda både data och elektricitet, oavsett om kablarna är i full storlek som används på datorer eller mini- och mikro-USB-versionerna som används för bärbar elektronik. De mindre versionerna av kabeln lägger dock till en femte ledning som kan användas på flera sätt för att skapa egna eller specialanvändbara USB-kablar. Garmins kabel för Street Pilot kan användas för antingen laddning eller data, men andra kablar kan konfigureras för endast laddning eller endast data.

Laddning kontra data

Om du köper en mini-USB-kabel utan att den femte ledningen är ansluten, överför den data till din Street Pilot. Du kan dock inte använda några navigeringsfunktioner medan den är inkopplad. Om den femte och fjärde ledningen är ansluten till varandra, antingen direkt eller genom ett motstånd, kan du ladda Street Pilot och navigera på samtidigt. Så här fungerar kontakten från din billaddare. Laddkablar använder ett annat motstånd mellan den fjärde och femte ledningen, vilket möjliggör högre strömstyrka för laddning. Det är därför det är snabbare att ladda från din AC- eller DC-laddare än från datorn, där USB-porten ger begränsad strömstyrka.

Välja en kabel

Det enklaste valet när du köper en ersättningskabel till din Street Pilot är att beställa en via Garmin eller en auktoriserad Garmin-återförsäljare. Om du letar efter det lägsta möjliga inköpspriset, erbjuder en mängd olika online- eller murbrukhandlare tredjepartskablar till aggressiva prispunkter. För att minimera risken för att köpa en olämplig kabel, försök hitta en återförsäljare som handlar med Garmin och GPS-produkter från tredje part. De har sannolikt erfarenhet av att matcha Garmin GPS-enheter med eftermarknadsladdare och kan ge en rekommendation baserat på den historiken. Vissa kan vara villiga att låta dig prova kabeln i butiken och kontrollera att den fungerar med din Street Pilot.