Så här får du en skärmdump från en Garmin GPS-enhet

Du kanske tycker att det är användbart att fånga innehållet på din Garmin-enhet som en bildfil, till exempel för att dela en karta eller rutt med en vän eller för att få en lista över listan över kartor installerade på enheten. Om du fortfarande har manualen för din enhet kan du kontrollera om den har en inbyggd skärmdumpfunktion. om du inte gör det kan du söka efter det i menyn Inställningar. Om din enhet inte har en skärmdumpfunktion kan du kanske få en skärmdump med PC-programvara.

Inbyggt stöd

Vissa modeller av Garmin-enheten har en inbyggd skärmdumpfunktion. Om din modell innehåller den här funktionen hittar du en lista för den i skärminställningsmenyn, som du brukar komma åt genom att trycka på "Verktyg" -knappen och sedan välja "Inställningar", men detta kan variera beroende på modell. Om du har en skärmdumpfunktion, använd inställningsmenyn för att se till att "Screen Shot" är aktiverat. För att använda funktionen trycker du på kameraikonen på skärmen.

Inbyggt stöd: Variationer

Vissa modeller av Garmin-enheten har en inbyggd skärmdumpfunktion som fungerar på lite olika sätt. Du kanske upptäcker att även om du fortfarande slår på den via menyn Inställningar, kan alternativet listas som "Screen Capture." Om du har en modell med fysiska knappar snarare än en pekskärm, kan du behöva trycka på strömbrytaren för att ta skärmdumpen, efter att du har sett till att slå på skärmbildsalternativet först.

Extraherar bild

När du använder den inbyggda skärmdumpfunktionen sparas bilden som en bitmappsbildfil på enhetens interna minne snarare än på flyttbara medier. Det betyder att du måste ansluta den till en dator via en USB-kabel för att extrahera filen. När du har gjort detta borde du kunna navigera i filerna på enheten med File Explorer eller genom Garmin-programvaran, beroende på din modell. Du bör hitta skärmdumpen i "skärmdumpar" eller "scrn" -mappen i enhetens interna minne.

Xlmage-programvara

Om du inte har en inbyggd skärmdumpfunktion på din Garmin-enhet kan du istället ladda ner och installera den kostnadsfria Xlmage-programvaran (se Resurser) på din dator. När du kör programvaran på datorn kan du få en skärmdump från en Garmin-enhet som är ansluten till datorn. Beroende på din modell kan programvaran också låta dig byta ut bilderna som används för nyckelikoner på enheten.