iTunes Lägga till luckor mellan låtar

När du lyssnar på musik via iTunes kanske du märker att det lägger till luckor mellan vissa låtar. Å andra sidan kanske iTunes startar en ny låt innan det verkar som att den tidigare var helt klar. Var och en av dessa stilar har sin plats i vissa situationer. Om du vill att dina luckor ska vara längre, kortare eller obefintliga kan du dock ändra dina iTunes-inställningar i enlighet med detta.

Tider för långa luckor

Långa mellanrum mellan spår kan vara lämpliga i vissa situationer. Om du till exempel låter dina iTunes spela spår slumpmässigt, kan det låta extremt konstigt att en låt smälter in i en annan. Att lämna luckor mellan låtar kan också ge en kort chans att reflektera över låten du just hört och betona det faktum att en ny låt börjar. Utan en kort paus mellan låtarna kan du bli så van att höra musiken att du inte medvetet märker varje ny låt.

Tider för inga luckor

Det finns tillfällen när luckor mellan låtarna kan vara irriterande eller störande. Detta gäller särskilt när du lyssnar på en inspelning av en liveshow. Om inspelningen är uppdelad i enskilda spår kan du höra applåder, en låt, applåder, sedan en lång paus, mer applåder och sedan en annan låt. Att bara höra låten blekna i applåder och sedan till en ny låt kan låta mer naturligt. Att utelämna luckorna kan också vara till nytta när du vill skapa en oavbruten ström av bakgrundsmusik.

Ändra inställningar

Du kan ändra iTunes-inställningarna för att göra pauserna mellan låtar längre, kortare eller obefintliga. Klicka på knappen "Redigera" högst upp på iTunes-skärmen och sedan på "Inställningar". Klicka på fliken "Uppspelning". Knappen bredvid "Crossfade Songs" är förmodligen markerad. Dra skjutreglaget hela vägen till höger (till 12 sekunder) för att öka tiden mellan låtar. Dra den helt åt vänster eller avmarkera den här rutan för att spela låtar utan mellanrum.

Begränsningar

Dina iTunes-inställningar är inte den enda faktorn i längden på luckorna mellan dina låtar. Vissa artister kan faktiskt inkludera spår av tystnad mellan vissa låtar på album, så om du spelar hela albumet i ordning får du en tyst period oavsett dina inställningar. Vissa spår, särskilt på album som inte är med live konserter, kan innehålla flera sekunders tystnad i början och / eller slutet. Återigen kan dina iTunes-inställningar inte ändra detta.