Kan jag skicka ett e-postmeddelande till en mobiltelefon som en text?

Att hålla kontakten har aldrig varit lättare nu när de flesta bär mobiltelefoner vart de än går. Oavsett var de är, dina vänner, familj, kollegor och andra är aldrig längre än ett telefonsamtal eller ett sms. När det gäller sms använder många människor fortfarande vanliga mobiltelefoner som inte har smarta smartphones sofistikerade förmågor. Om du vill vidarebefordra ett e-postmeddelande till en vanlig mobiltelefon som ett sms ska du ta hänsyn till telefonens tekniska begränsningar för att hålla saker enkelt för mottagaren.

Håll det kort

Textmeddelanden i mobiltelefoner har inte plats för extra krusiduller eller längd. Transportörer tillåter vanligtvis bara 160 tecken per text - inklusive din e-postadress, returnera telefonnummer och e-postens ämnesrad - och även en kort e-post kan överskrida gränsen många gånger. Vissa operatörer delar upp ett långt meddelande i flera texter, och andra tar helt enkelt bort allt utanför gränsen. För att vara omtänksam och se till att din mottagare får de kritiska delarna av ditt meddelande, ta en stund att kondensera ett e-postmeddelande innan du vidarebefordrar det. Ta bort allt som inte är nödvändigt, inklusive e-postens ämnesrad om det är möjligt, och förkorta resten där du kan.

Hantera bilagor

Textmeddelanden är bara för text och ibland bilder. Vidarebefordra ett e-postmeddelande med filbilagor till en mobiltelefon kan besvära mottagaren och kanske inte fungerar alls. I allmänhet tar du bort alla bilagor från ett e-postmeddelande innan du vidarebefordrar det till en mobiltelefon, såvida inte bilagorna är text, bilder eller i vissa fall video. Om du vill skicka en bild- eller textbilaga, se till att endast använda vanliga filformat som JPG, GIF eller PNG för bilder och TXT för text. För en videobilaga, kontakta mottagaren först. Du kan behöva ändra bilagan själv för att få den till ett tillgängligt format. Om det är möjligt, ta reda på mottagaren i förväg vilka typer av bilagor han kan ta emot och se.

Vidarebefordra e-postmeddelandet

När du har förberett din e-post för vidarebefordran är den faktiska vidarebefordringsprocessen ganska enkel. Varje mobiltelefon har ett bifogat e-postkonto. Användarnamnet består nästan alltid av själva mobilnumret minus bindestreck och parenteser. Mottagarens domän - den del som kommer efter @ -tecknet - är hennes mobiltelefonbärare SMS eller SMTP-domän.

Hitta rätt domän

Du kan ta reda på den specifika domäninformationen för SMS (kortmeddelandetjänst) eller SMTP (enkelt e-postöverföringsprotokoll) från mottagaren eller leta upp den själv. Här är några vanliga domäner för de fyra bästa mobiloperatörerna: Verizon använder "vtext.com". T-Mobile använder "tmomail.net." AT&T använder "txt.att.net" för endast textmeddelanden och "mms.att.net" om du har en bilaga. Sprint använder "messaging.sprintpcs.com" för endast text och "pm.sprint.com" för bilagor. Till exempel, om din mottagare använder AT&T Wireless, är hennes telefonnummer 123-456-7890 och du vill vidarebefordra ett e-postmeddelande, skickar du ett e-postmeddelande till henne på [email protected].