Hur man gör musik automatisk på Tumblr

Med en musikspelare inbäddad i din Tumblr-blogg kan du få dina favoritlåtar att börja spela automatiskt så snart en besökare hamnar på din sida. För att göra detta behöver du bara en gratis spelarwidget från en musikströmningswebbplats och en spellista du skapar själv. Om en besökare inte vill höra din musik när den börjar spela kan hon stänga av den med de inbyggda kontrollerna på spelaren.

Välja en musiktjänst

Det finns många ställen att hämta musik på nätet, men inte alla ger dig möjlighet att skapa spellista-widgets som är lämpliga för att klistra in på en webbplats som tumblr. Innan du går igenom processen att skapa ett konto och skapa en spellista, se till att tjänsten du väljer har den här förmågan. Både Hypster och Steampad ger dig ett alternativ för att skapa en spellista med autoplay. Grooveshark ger dig en widgetkod som du kan justera själv för att aktivera autoplay.

Skapa en spellista

När du har skapat ett gratis konto väljer du de låtar du vill spela när besökare kommer till din blogg och lägger till dem i en spellista. Gör detta genom att klicka på länken "Sök" eller "Spellista" efter inloggning. Tillgängliga låtar kan variera från webbplats till plats och från vecka till vecka. Om en låt blir otillgänglig efter att du har skapat din spellista hoppar spelaren bara över den. Det är viktigt att du kollar in din spellista då och då för att se till att de flesta av dina låtar fortfarande är tillgängliga, speciellt om du har en kort spellista.

Skaffa widgeten

När du har valt den musik du vill spela på din blogg letar du efter länken "Player" på webbplatsen. Härifrån kan du få koden för din spelare genom att leta efter länken "Bädda in" eller "Widget". Du kan vanligtvis ändra färgschemat och storleken på widgeten, eller välja från färdiga teman så att spelaren passar in i din bloggs tema. När du har markerat widgetkoden klistrar du in den i Tumblr genom att klicka på länken "Anpassa tema" på instrumentpanelen och sedan välja "Redigera HTML." Klistra in koden var du vill och klicka sedan på knappen "Spara".

Ändra widgetkoden

Om du använder Grooveshark är ett autoplay- eller autostartalternativ inte tillgängligt när du skapar en widget. Grooveshark uppmuntrar dig dock att låta widgeten spela musik automatiskt genom att ändra två nummer i koden. När du har klistrat in koden i din Tumblr-blogg letar du efter "& p = 0" i koden, som visas två gånger. Ändra detta till "& p = 1" i båda fallen för att aktivera autoplay. Nollan betyder att autoplay är avstängt och den betyder att den är på.