Kan du blockera inkommande e-post i Outlook?

Det är enkelt för din inkorg att fylla i hundratals eller till och med tusentals e-postmeddelanden om du inte ständigt sorterar och tar bort. Att göra allt detta utan att missa något viktigt under hela dagen kan vara svårt nog utan att behöva söka igenom alla e-postmeddelanden som du fortsätter att få som du inte vill ha. Microsofts Outlook-klient ger dig alternativ för att hålla dessa meddelanden utanför din inkorg.

Blockering vs sortering

Outlook är en e-postklient. som sådan accepterar den de filer som utgör e-postmeddelanden från din e-postserver som du kan hantera. Du kan följaktligen inte konfigurera Outlook som en typ av brandvägg för e-post som förhindrar meddelanden från vissa avsändare från att någonsin göra det till din e-postleverantörs servrar. Du kan dock använda Outlook för att sortera e-postmeddelanden efter vissa kriterier så att de inte hittar vägen till din inkorg.

Blockerade avsändare

Ett sätt att blockera e-postmeddelanden från din inkorg är att använda Outlooks alternativ "Block Sender" för att skicka e-post direkt till din skräppostmapp. Du kan lägga till e-postadresser i den här listan genom att högerklicka på ett e-postmeddelande från en viss avsändare, flytta markören över "Skräp" i menyn som visas och sedan välja "Blockera avsändare".

Radera automatiskt med regler

Skräppostmappen är inte den enda platsen där du automatiskt kan placera oönskade e-postmeddelanden. Genom att skapa regler för hur Outlook ska hantera inkommande meddelanden kan du vidarebefordra e-post från en viss avsändare var du vill, inklusive papperskorgen. Du kan göra detta genom att klicka på fliken "Arkiv" och sedan klicka på "Hantera regler och varningar" och dra upp fliken "E-postregler". Du ser sedan mallarna för att skapa en ny regel genom att klicka på "Ny regel". Du kan be Outlook att sortera e-post efter valfritt antal kriterier, inklusive avsändarens e-postadress, vissa ord eller fraser i e-postens ämnesrad eller brödtext eller till och med andra mottagare av meddelanden.

Uppdaterar regler

Outlook-regler sätts inte i sten när du skapat dem. Du kan lägga till kriterier, ta bort kriterier eller ändra hur matchande meddelanden hanteras genom att redigera regler. Du kan göra detta genom att återgå till E-postregler, klicka på kryssrutan bredvid regeln du vill ändra, klicka på "Ändra regel" och välja menyalternativet för den ändring du vill göra.