Fördelarna med att komma åt Internet via mobiltelefoner

Om pengarna är snäva kan du diskutera om du ska betala extra för en dataplan för att komma åt Internet på din mobiltelefon. Även om du huvudsakligen surfar på webben på ditt hem- eller arbetsdator, kan det hända att det är värt extra avgifter att betala extra för att komma åt Internet på din mobiltelefon.

Omedelbar åtkomst överallt

Om du är trött på att försöka hitta gratis Wi-Fi-åtkomstpunkter är det förmodligen värt pengarna att köpa en 3G- eller 4G-dataplan. Med en dataplan kan du använda mobilsignaler för att komma åt Internet, vilket ger dig praktiskt taget åtkomst var som helst: i bilar, restauranger, flygplatser och kaféer.

Portabla

Om tanken att släpa en tung bärbar dator är tillräckligt för att göra dina axlar och rygg ont, kommer du att uppskatta att spendera lite extra pengar varje månad för att komma åt Internet via din mobiltelefon. När du är ute från huset eller ditt företag, läs och svara på e-post, genomföra undersökningar, få vägbeskrivningar eller besöka dina favoritwebbplatser för sociala nätverk från din mobiltelefon.

Säkerhetskopiering

Mobilåtkomst till Internet ger dig alltid en säkerhetskopia vid nödsituationer. Hemma dör din stationära eller bärbara dator. Under de två veckorna som det tar för reparationer kan du fortfarande vara ansluten till Internet via din mobiltelefon.

Att använda ett mobilnätverk som säkerhetskopia kan bli ovärderligt för dig om du behöver använda Internet för arbete. När du till exempel reser i affärer planerar du att använda ditt hotellrums Wi-Fi för att slutföra en uppgift, bara för att upptäcka att hotellet tar ut upprörande timavgifter för åtkomst. Ett annat exempel är att du har ett försäljningsförslag för en klient som du behöver skicka och din nätverksadministratör hittar ett virus och stänger av ditt nätverk. I affärssituationer där tid är pengar kan det vara ett ovärderligt verktyg att använda din mobiltelefon som säkerhetskopia.

Separera privatliv från företag

Att använda din arbetsplatsdator för webbsurfing eller skicka och ta emot privata e-postmeddelanden kan vara ett riskabelt förslag. Alla data som går genom ett företagsnätverk kan läsas, spåras och spelas in. För att hålla din privata kommunikation separat från ditt arbetsliv, använd din mobiltelefon för personliga e-postmeddelanden, sociala nätverk och besök på webbplatser som inte är relaterade till jobbet.

Använd som ett trådlöst modem

Många mobiltelefoner med dataplaner kan anslutas eller bindas till din bärbara dator för att fungera som ett trådlöst modem. Istället för att betala en timavgift på ditt lokala kafé eller till din Internetleverantör för Wi-Fi-åtkomst kan du ansluta din mobiltelefon till den bärbara datorn för gratis internetåtkomst. Genom att knäcka siffrorna kan det hända att det är billigare att betala för en mobildataplan än att betala för internet i ditt hem. I det här fallet kan du betala din ISP och använda din mobiltelefons dataplan för att komma åt Internet.