Kan du skicka ringsignaler via Bluetooth på iPhone?

Att överföra ringsignaler via Bluetooth är tekniskt möjligt på en iPhone men utan tvekan inte värt ansträngningen. Så länge du har den aktuella låten kan du helt enkelt skapa ringsignalen själv; alternativt kanske du kan köpa ringsignalen från iTunes Store. Om du bestämmer dig för att göra överföringen måste du jailbreaka din telefon och installera programvara från tredje part som inte är auktoriserad av Apple. Detta är lagligt men tekniskt svårt och kan öka säkerhetsriskerna.

Formatering

IPhone-ringsignaler är i ett speciellt format med filtillägget m4r. Detta liknar m4a-formatet som används för musik som säljs i iTunes Store men är begränsat till 30 sekunder. Du kan skapa dina egna ringsignaler genom att konvertera en musikfil till m4r-formatet, med förbehåll för lokala upphovsrättslagar.

Blåtand

Bluetooth är ett sätt att trådlöst ansluta två enheter, till exempel smartphones, för att överföra data trådlöst från en enhet till en annan. Medan iPhone stöder Bluetooth-anslutningar för direktfilöverföring stöder inte det inbyggda operativsystemet och applikationer överföring av ringsignalfiler. Det betyder att du måste använda ett tredjepartsprogram som inte är tillgängligt via iTunes som iBlueooth, AirBlue Sharing eller BlueTooth ToolBox.

Jailbreaking

Jailbreaking innebär att ändra en enhet som en smartphone för att ta bort tekniska begränsningar som tillverkaren ålägger. När det gäller en iPhone innebär detta specifikt att låta telefonen köra programvara som inte har kommit via iTunes App Store. Jailbreaking är inte olagligt men det är ett beslut du inte bör fatta lätt eftersom det får konsekvenser. Till exempel kommer iPhone inte längre att omfattas av dess tillämpningsgaranti. Dessutom kan jailbreaking av din iPhone öka sannolikheten för att din iPhone utvecklar tekniska fel eller får ett virus, delvis för att du kommer att köra programvara som inte har verifierats via Apple, och delvis för att du har tagit bort vissa begränsningar för hur programvaran kan interagera med och komma åt operativsystemet. Affärsanalytiker Corporate Insight varnar för att användning av icke-verifierad programvara kan utgöra en särskild risk för smartphone-ägare som använder mobilbank, medan säkerhetsföretaget Sophos noterade i januari 2012 att de enda två kända stora virusen på iPhones bara fungerade på jailbroken-modeller.

Överföringar

Med hjälp av en jailbroken iPhone kan du installera ett program som iBluetooth för direkt överföring av ringsignalfiler. Denna applikation ingår inte i iTunes Store. förväxla det inte med "iBluetooth for Photos", som finns i butiken. Du måste installera iBluetooth med en filhanterare som inte är Apple avsedd för jailbreakade telefoner som Cydia. När du kör iBluetooth kommer du att kunna välja filen du vill överföra från avsnittet "Ringsignaler" under alternativet "Bibliotek". Den som tar emot filen måste också ha iBluetooth igång. Han eller hon kan sedan acceptera filöverföringen och spara filen i samma avsnitt "Ringsignaler" på hans eller hennes telefon. Andra iPhone Bluetooth-applikationer fungerar på ett liknande sätt, men kolla in varje apps hjälpavsnitt för exakta instruktioner.

Varningar

När du är klar med iBluetooth bör du trycka på den röda "X" -knappen för att stänga den helt. Detta förhindrar då oönskade försök till filöverföring. Du bör också stänga av Bluetooth på telefonen för att förhindra onödig batterianvändning.