Fungerar en WiFi-signalförstärkare?

En Wi-Fi-signalförstärkare, en enhet som utökar räckvidden för ditt trådlösa nätverk, är enkel att installera och har omedelbar påverkan. Effekten av en booster beror på den enskilda enheten, men de flesta produkter på marknaden kommer att ha åtminstone en marginell inverkan på räckvidden för din internetsignal. Om du ställer in det korrekt och justerar positionen så att den passar din miljö kan en signalförstärkare utöka räckvidden för ditt nätverk upp till dubbelt så stor som dess ursprungliga storlek.

Om signalförstärkare

En Wi-Fi-signalförstärkare tar originalsignalen från din trådlösa router och reflekterar eller förstärker den så att den går längre. När du installerar en booster kan du få trådlöst internet längre bort från routern. en booster är användbar i en stor byggnad eller i en som har flera tjocka väggar som påverkar signalkvaliteten.

Typer av Boosters

Ett av de enklaste sätten att öka ditt nätverk är att ersätta antennen på din nuvarande router med en förstärkningsmodell som ökar signalstyrkan. Om du har en andra router kan den användas som en trådlös åtkomstpunkt för att utöka nätverkets räckvidd; de flesta butiker som har trådlösa modem säljer också dedikerade trådlösa åtkomstpunkter. På den dyrare änden av spektrumet finns dedikerade trådlösa repeater, som har en mer involverad installationsprocess, men fungerar bra särskilt för personer med avancerade nätverkskunskaper.

Positionering

För att en trådlös repeater ska kunna utöka ditt intervall så långt som möjligt bör den placeras halvvägs mellan routern och den längsta datorn. För en byggnad med tjocka väggar bör signalförstärkaren placeras inom routern och måldatorn: till exempel på en hög hylla nära en dörröppning. Beroende på märke och typ av router kan du behöva experimentera med positionering för att hitta den perfekta placeringen för din miljö.

Varumärken

Du hittar många typer och märken av signalförstärkare till salu; de kallas också Wi-Fi-repeater. En booster i samma märke som din trådlösa router och externa nätverksadapter kommer ofta att kunna kommunicera med den bättre än en annan, vilket resulterar i färre buggar och en enklare installationsprocess. De flesta företag som tillverkar routrar gör också signalförstärkare.