Elektroniska spårningsenheter för katter

Katter är naturliga upptäcktsresande. Om ditt husdjur gillar att ströva omkring i området behöver du ett säkert och effektivt sätt att se till att du kan hitta henne om hon inte hittar sin egen väg hem. Katter som plockas upp av skydd och pund kan avlivas innan deras ägare har en chans att hitta dem igen. Interna och externa elektroniska spårningsenheter kan erbjuda lösningen. Du måste dock överväga fördelarna och nackdelarna med de olika teknikerna som finns tillgängliga innan du bestämmer dig för om eller vad du ska använda med ditt husdjur.

Kattuppringare: Fördelar

Elektroniska spårningsenheter för katter

Kanske är den enklaste och billigaste elektroniska trackern en kattuppringare. Dessa enheter fungerar som radiostyrda nyckelfinnare. En mottagarenhet med en summer är fäst vid kattens krage. Om katten går förlorad trycker ägaren på en knapp på en separat sändarenhet. Mottagaren hämtar sändningen och låter summern. En kattuppringare är billig, kräver ingen operation eller specialistinstallation och är lätt att använda. Du kan också använda den för att träna din katt, eftersom de flesta katter ogillar summan.

Kattuppringare: nackdelar

Kattuppringare har ett begränsat användningsområde. Om sällskapsdjuret är för långt borta - utanför hörselskottet eller radiosändarens räckvidd - hjälper inte enheten. Det är också bullrigt och kan behöva högspända djur. Eftersom det är externt finns det en chans att mottagaren kan falla av kattens krage och gå vilse.

Externa GPS-spårningsenheter: Fördelar

Elektroniska spårningsenheter för katter

En GPS-enhet för din katt gör att du kan hitta och spåra honom på distans oavsett hur långt borta han är. En nedskalad, lätt GPS-enhet fästs på katten med en krage eller sele. Om katten försvinner kan du spåra honom med hjälp av GPS-signalerna.

Externa GPS-spårningsenheter: Nackdelar

GPS-enheter i kattstorlek är dyra. Även nedskalad kan en GPS-enhet vara skrymmande och besvärlig för en katt att bära, och som med kattuppringaren är den extern och därmed benägen att gå vilse om katten bryter eller tar bort kragen. Om batterierna som driver enheten tar slut slutar den att vidarebefordra information om var husdjuret befinner sig.

RFID-chipimplantat: Fördelar

Katter är naturliga upptäcktsresande. Om ditt husdjur gillar att ströva omkring i området behöver du ett säkert och effektivt sätt att se till att du kan hitta henne om hon inte hittar sin egen väg hem. Katter som plockas upp av skydd och pund kan avlivas innan deras ägare har en chans att hitta dem igen. Intern och extern ...

World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) rekommenderar användning av RFID-chips, små implantat som placeras under kattens hud av en veterinär. Chipet innehåller data, till exempel din adress, som läses med en extern skanner. Eftersom det är internt kan ett RFID-implantat inte rivas eller slås av. Det finns inga batterier att ta slut. Förutom att spåra ditt husdjur kan ett RFID-chip fungera med en RFID-aktiverad kattklaff för att släppa in dina husdjur samtidigt som andra hålls ute.

RFID-chipimplantat: Nackdelar

RFID-chips är ett dyrt alternativ. De skickar inte ut någon signal själva men måste läsas med en kompatibel skanner. RFID-chips måste implanteras av en professionell. I vissa mycket sällsynta fall finns biverkningar som inflammation eller kraftig blödning, även om WSAVA har angett att chipsens användbarhet överväger dessa risker.