Få lösenord som du har glömt från Gmail

Nästan allt som är värt att göra online kräver ett lösenord, oavsett om det är e-post, sociala nätverk eller nätbank. De flesta av dessa webbplatser erbjuder en återställningsfunktion om du glömmer lösenordet. Gmail tillhandahåller tre olika metoder för att ändra ett glömt lösenord. Du kan bara välja mellan alternativ som du skapade när du skapade ditt Gmail-konto eller lade till senare. Om du inte har ställt in några alternativ måste du verifiera din identitet.

Återställning av mobil eller e-post

Steg 1

Navigera till inloggningssidan för Gmail och klicka på länken "Kan inte komma åt ditt konto".

Steg 2

Välj "Jag vet inte mitt lösenord" från alternativen och ange sedan din Gmail-adress i det tomma fältet. Klicka på "Enter" när du är klar.

Steg 3

Skriv in tecknen från Captcha-bilden och klicka på "Fortsätt". Om du får fel, visas en ny bild så att du kan försöka igen.

Steg 4

Välj ett lösenordsåterställningsalternativ. Möjliga val inkluderar "Få en verifieringskod på min telefon" och "Bekräfta åtkomst till min återställnings-e-post." Om du inte vill använda någon av dessa kan du välja "Verifiera din identitet", som låter dig svara på en serie frågor för att bevisa att kontot är ditt.

Steg 5

Kontrollera att din mobila enhet har ett textmeddelande som innehåller verifieringskoden om du använder det här alternativet. Ange koden på din dator och tryck sedan på "Fortsätt". Skapa ett nytt Gmail-lösenord på nästa skärm.

Kontrollera din e-postadress på det konto som används som din återställningsadress om du använde e-postalternativet. Öppna meddelandet från [email protected] och klicka på den angivna länken högst upp i meddelandet. Länken tar dig till en webbsida där du kan ställa in ett nytt Gmail-lösenord.

Kontoåterställningsformulär

Steg 1

Välj "Verifiera din identitet" under lösenordsåterställningsprocessen. Om du inte har bifogat ett mobilnummer eller alternativ e-postadress till ditt Gmail-konto tas du automatiskt till det här alternativet.

Steg 2

Ange en annan e-postadress där Google kan kontakta dig. Om du inte har någon annan e-postadress skapar du ett nytt Gmail-konto och använder den adressen.

Steg 3

Svara på säkerhetsfrågan om du blir ombedd. Säkerhetsfrågan baseras på svar som du kan ha gett när du skapade Gmail-kontot och avser personlig information som namnet på din gymnasium eller ditt första husdjur. Du kanske inte ser den här frågan om du inte svarade på några säkerhetsfrågor när du skapade kontot.

Steg 4

Ange det senaste lösenordet du kan komma ihåg. Ange också det datum då du senast loggade in på kontot, tillsammans med den månad och det år du skapade kontot. Om du inte kommer ihåg de exakta datumen, försök gissa så exakt som möjligt.

Steg 5

Ange upp till fem e-postadresser som du skickade meddelanden till från ditt Gmail-konto. Ange också namnen på upp till fyra anpassade etiketter som du skapade för att sortera dina e-postmeddelanden. Om du inte kommer ihåg någon av denna information kan du hoppa över dessa frågor.

Steg 6

Lista alla andra Google-program som du använde med Gmail-kontot, inklusive Google Android, Google Kalender och Google Talk. Klicka på "Skicka" när du är klar.

Kontrollera ditt andra e-postmeddelande för svar från Google. Det kan ta flera timmar. Om ditt försök lyckades innehåller meddelandet en länk som låter dig ställa in ett nytt lösenord. Om du inte lyckades kan du försöka igen utan straff.