Hur du låser Android-surfplatta eller telefon till en app

Ett bra sätt att låta barnen spendera kvalitetstid på en Android-surfplatta eller telefon är att låsa din Android-enhet till en enda app. På detta sätt kan du se till att dina barn använder en enda pedagogisk eller användbar spel / app och inte får tillgång till något annat innehåll som inte är lämpligt för dem.

Lås Android-enheten till en app med skärmfästning

Med lanseringen av Android 5.0 Lollipop introducerade Google en ny funktion som heter Screen pinning. Detta låter dig låsa din Android-surfplatta eller telefon till en enda app, förhindra att användaren lämnar det enda appläget och använder andra appar utan att ange ett lösenord.

Som du kan föreställa dig gör denna funktion det möjligt att överlämna din Android-surfplatta eller telefon till ditt 3-åriga barn, utan att oroa dig för att appar raderas eller andra otänkbara saker som händer på din enhet.

Även om Screen Pinning naturligtvis är bra för att säkra din Android-enhet från barn, är det också användbart om någon vill låna din Android-surfplatta för att chatta på WhatsApp eller använda din Android-telefon för att ringa ett samtal.

I sådana fall kan du låsa din Android-surfplatta i WhatsApp och din Android-telefon till bara Telefon-appen. Detta ger dig en trygghet att den person som använder din enhet under en tillfällig period inte har något sätt att av misstag komma åt dina privata foton eller läsa dina meddelanden.

Inställningsskärm Fästläge på Android-surfplatta eller telefon

För att kunna låsa din Android-surfplatta eller telefon i en enda app, måste du först ställa in skärmen som fästs på din Android-enhet genom att följa stegen nedan.

1. Öppna appen Inställningar på din Android-surfplatta eller telefon

2. Klicka sedan på Säkerhet (detta visas som Låsskärm och Säkerhet på Samsung-enheter)

3. Om du använder en Samsung-telefon eller surfplatta måste du trycka på alternativet Övriga säkerhetsinställningar, annars hoppar du över till steg 4 nedan.

4. Klicka sedan på skärmfästning (eller fäst Windows i händelse av en Samsung-enhet).

5. På nästa skärm, slå på funktionen genom att flytta reglaget till ON-position (se bild nedan)

Ställ in lösenord för skärmfästningsläge

Utan lösenord är skärmens fästningsläge i princip värdelös eftersom någon kommer att kunna lämna läget utan att behöva ange ett lösenord.

Följ stegen nedan för att skapa ett lösenord för skärmfästningsläge på din Android-telefon eller surfplatta.

1. Klicka på Inställningar> Säkerhet> Andra säkerhetsalternativ> Fästning av skärmen eller Fäst Windows på Samsung-enheter.

2. Flytta sedan skjutreglaget för Använd skärmlåstyp till Unpin till ON-läge (se bild nedan).

3. Om du inte redan har en Lockscreen-lösenord, uppmanas du nu att ange ett nytt låskärmskod.

Obs! Den här nya lösenkoden som du skapar kommer också att användas för att låsa upp din enhet. Tyvärr finns det inget sätt att skapa en lösenord endast för skärmfästningsläge.

Lås Android-surfplatta eller telefon till en app

När du är klar med att ställa in skärmfästningsfunktionen på din Android-enhet är du redo att använda denna funktion för att låsa din Android-surfplatta eller telefon till en enda app när som helst.

1. Öppna appen som du vill låsa din surfplatta eller telefon för. Till exempel kan du öppna WhatsApp, om du vill låsa din Android-surfplatta till bara den här enstaka appen och inaktivera allt annat på din enhet.

2. Klicka sedan på knappen Senaste appar som finns längst ner på din enhet (se bild nedan)

3. Klicka sedan på Pin-ikonen, som ligger nära det nedre högra hörnet av appskärmen (se bild nedan)

4. Du kommer att se en Aktivera Windows-popup-popup, som ber dig att antingen starta eller avbryta stiftläge. Klicka på Start för att starta skärmens fästläge på din enhet.

Koppla loss en app på Android-surfplatta eller telefon

När dina barn har slutat använda din Android-surfplatta kan du lossa appen för att återställa enheten till sitt normala läge.

1. Tryck och håll på både de senaste apparna och tillbaka-knappen samtidigt tills enheten går tillbaka till låsskärmen.

2. Ange nu ditt lösenord för att lämna skärmfästningsläget och återfå obegränsad eller normal användning av din Android-telefon eller surfplatta.