Hur du delar din plats på Android-telefon med hjälp av textmeddelande

Om du går förlorad eller inte kan beskriva din nuvarande plats till en vän kan du använda platsfunktionen i meddelanden-appen på din Android-telefon för att dela din plats. Nedan följer stegen för att dela din plats med textmeddelande på Android-telefon.

Dela din plats på Android-telefon med hjälp av textmeddelande

Som du måste vara medveten är det möjligt att dela din plats på Google Maps med vem som helst. Detta kan vara bekvämt, om du redan är i Google Maps och din bil går sönder eller när du väntar i din bil på någon.

Ett annat bekvämt sätt att dela din plats på Android-telefon är att använda den inbyggda platsdelningsfunktionen i standardmeddelanden-appen på din Android-telefon. Detta kan vara bekvämt, om personen som du vill skicka din plats redan finns på din kontaktlista.

Obs: Om du inte använder en lager Android-telefon kanske Googles Meddelanden-app inte är inställd som standardmeddelanden-appen på din Android-telefon.

I ett sådant fall måste du utse Googles meddelanden-app som din standardmeddelandenapp innan du fortsätter med stegen för att dela din plats på Android-telefon med hjälp av textmeddelande.

Om Meddelanden-appen inte är tillgänglig på din Android-telefon kan du ladda ner Meddelanden-appen från Google Play Store på vilken Android-telefon som helst.

Steg för att dela din plats på Android-telefon med hjälp av textmeddelande

1. Öppna appen Meddelanden på din Android-telefon.

Obs: Om du just har installerat meddelanden-appen, se till att meddelanden-appen är utvisad som standardmeddelanden-appen på din Android-telefon. Detta beror på att Android OS bara tillåter en app att skicka textmeddelanden åt gången.

2. Klicka sedan på pluss-knappen (+) längst ner till höger på skärmen för att starta ett nytt meddelande.

Obs! Du kan också öppna ett befintligt meddelande och gå därifrån.

3. På den nya meddelandeskärmen skriver du namnet på kontakten som du vill skicka din plats till och tryck sedan på Plus-ikonen till vänster om meddelandefältet (se bild nedan)

4. Du kommer att se ett gäng ikoner som visas under meddelanderutan, bläddra ner i listan med ikoner och tryck på Platsikonen (Se bild nedan)

5. Du blir ombedd att låta appen Meddelanden komma åt din nuvarande plats. Klicka på Tillåt-alternativet och vänta på att din Android-telefon tar upp din nuvarande plats på en karta (det tar några sekunder).

6. När din nuvarande plats visas på skärmen på din Android-telefon trycker du på Välj den här platsen för att lägga till den i meddelandet (se bild nedan).

Obs: Om platsen är felaktig eller inte har tillräckliga detaljer, kan du svepa upp för att visa en lista över platser i närheten.

7. Lägg sedan till ditt meddelande (om något) och tryck sedan på knappen Skicka för att skicka din plats till din kontakt.

När meddelandet har skickats kan din kontakt se dina platsinformation och rädda dig. Allt som din kontakt behöver göra är att bara trycka på länken i meddelandet, och den öppnas automatiskt i Google Maps i navigeringsläge.