Hur man ansluter en HD DVR till en Sony Bravia

Det går inte att förneka bekvämligheten med en digital videoinspelare från din kabel- eller satellitleverantör att tidsförskjuta dina favoritprogram, så att du inte missar ett avsnitt trots ditt hektiska schema. Att ansluta moderna DVR-apparater till platta paneler som Sonys Bravia-linje är en snabb process tack vare bekvämligheten med en kabel som tillhandahålls av HDMI-kablar.

Steg 1

Leta upp HDMI-uttaget på baksidan av din DVR. Hitta ett motsvarande gratis uttag på din Sony Bravia. Notera det numeriska tilldelningen för den ingången, eftersom du behöver den i Bravias inställningsmeny.

Steg 2

Ta bort skyddshylsorna från vardera änden av HDMI-kabeln. Kasta dessa eller behåll dem för att skydda ändarna på kabeln om du slutar använda den.

Steg 3

Skjut in ena änden av HDMI-kabeln i DVR: s HDMI-utgång. Skjut in den andra änden i den valda Bravia HDMI-ingången. Det spelar ingen roll vilken ände som sätts in i vilken enhet.

Steg 4

Sätt på DVR och Bravia-tv. Tryck på knappen "HEM" på Bravias fjärrkontroll.

Steg 5

Bläddra åt vänster med Bravia-fjärrkontrollen till alternativet "Externa ingångar". Klicka på "Enter" -knappen för att komma åt detta läge.

Steg 6

Klicka på alternativet "Etikettingångar". Rulla nedåt i listan tills du hittar alternativen för HDMI-ingång.

Steg 7

Klicka på den HDMI-ingång som du valde för anslutning till DVR-rutan. Bläddra igenom enhetslistan tills du når alternativet "DVR". Klicka på det här alternativet för att välja det.

Steg 8

Tryck på "Meny" -knappen tre gånger för att lämna installationsfältet.

Tryck på "Input" -knappen på Bravias fjärrkontroll för att välja den HDMI-ingång som används med din DVR. Du bör se den aktuella valda kanalen eller den första installationsskärmen för enheten.