Hur man laddar ner musik från en CD till din iPhone

Din gamla CD-spelare kan samla damm nu när du lyssnar på musik med din iPhone, men det betyder inte att din musiksamling måste drabbas av samma öde. Du kan konvertera låtarna på dina CD-skivor till digitala filer och kopiera dem till din iPhone med iTunes.

Hur man laddar ner musik från en CD till din iPhone

Starta iTunes och sätt in CD: n i datorns CD- eller DVD-enhet. Som standard uppmanar iTunes dig att bekräfta att du importerar musiken från CD: n - klicka bara på "Ja". Om meddelandet inte visas klickar du på CD-ikonen och sedan på "Importera CD."

Hur man laddar ner musik från en CD till din iPhone

Vänta tills importprocessen är klar. Under importen visar iTunes ett framstegsfält. Låten som för närvarande importeras är markerad med en snurrcirkel, medan låtar som har importerats visar gröna bockar.

ITunes importerar cd, Itunes tips tricks, Iphone newbie tips

Klicka på knappen "Mata ut" för att mata ut CD: n från din dator. Vid den här tiden återgår ITunes till att visa ditt musikbibliotek. Upprepa processen med andra CD-skivor du vill importera.

Hur man laddar ner musik från en CD till din iPhone

Anslut din iPhone till din dator. Om iTunes är konfigurerat för att automatiskt synkronisera hela ditt musikbibliotek till din iPhone behöver du inte göra någonting - synkroniseringsprocessen börjar omedelbart. I annat fall bläddrar du till de nyligen tillagda låtarna i ditt musikbibliotek, markerar dem och drar dem. Så snart du börjar dra visar iTunes en sidofält som innehåller dina spellistor och anslutna enheter - släpp bara musiken på posten för din iPhone för att börja synkronisera.

Tips

Om du bara vill importera några låtar från CD: n klickar du på "Nej" när du blir ombedd att importera. Klicka på CD-ikonen, klicka på bockarna efter de låtar du inte vill importera och klicka sedan på "Importera CD."

Om du inte är ansluten till Internet när du importerar eller informationen för CD: n inte är tillgänglig i musikdatabasen som används av iTunes, visas generella spårnamn istället för detaljerad sånginformation. Om detta händer kan du importera CD-skivan ändå och korrigera låtinformationen senare.

Som standard importerar iTunes låtar i AAC-format. Om du vill ändra detta till ett annat format måste du justera programvarans preferenser (se Resurser). De importerade låtarna sparas i samma mapp som musik du köper från iTunes Store.