Hur man fixar Android-telefonen fast i säkert läge

Det finns vanligtvis en god anledning till varför din Android-telefon sitter fast i säkert läge. Nedan hittar du olika metoder för att fixa Android Phone Stuck i Safe Mode.

Android-telefon fast i säkert läge

I allmänhet startar Android-telefoner i säkert läge när det finns en konflikt eller problem med en app installerad på din enhet.

Medan din enhet är i säkert läge kan du inte använda nedladdade appar och denna funktion är avsiktligt utformad för att förhindra felaktiga appar från att köras på din enhet.

Därför är det första steget att identifiera och ta bort den felaktiga appen som orsakar problem på din enhet.

Förutom felaktiga eller problematiska appar kan det finnas andra skäl till att din enhet går i säkert läge och du bör kunna fixa alla problem med andra metoder som anges nedan.

1. Stäng av enheten

Om du inte har installerat några appar nyligen och din enhet fungerade bra (tills nu), försök att stänga av enheten helt och slå på den igen.

1. När enheten är fast i felsäkert läge, tryck och håll ned strömbrytaren tills du ser alternativet Avstängning / omstart visas på skärmen på din Android-telefon.

2. Klicka på Power OFF och vänta tills din enhet stängs av helt.

3. Vänta i 60 sekunder och slå på enheten genom att trycka på strömbrytaren.

Om det inte finns programvarukonflikter bör du hitta din enhet som kommer ut ur Safe Mode och börjar normalt.

2. Ta bort nyligen installerade appar

Som nämnts ovan är Android-telefoner utformade för att automatiskt starta i säkert läge, när det är problem med någon av de appar som är installerade på din enhet.

Problemet med Android Safe Mode är dock att det förhindrar att alla appar körs på din enhet och inte ger ett sätt att testa appar en efter en.

Därför skulle det bästa sättet att identifiera den kränkande appen vara att börja med den senaste installerade appen eller helt enkelt gå med din magkänsla.

1. Öppna Inställningar och klicka på Apps med din Android Phone Stuck i Safe Mode.

2. Leta reda på den senaste installerade appen på skärmen Apps och tryck på den.

3. På nästa skärm trycker du på knappen Avinstallera.

4. När appen har avinstallerats, stäng av enheten genom att trycka på strömbrytaren och trycka på alternativet Ström av.

5. Vänta tills din enhet stängs av helt och starta om enheten igen.

Förhoppningsvis bör din enhet nu starta och fungera som den normalt gör. Om detta inte händer kan du prova nästa app på din lista.

3. Kontrollera fastknapparna

Säkerhetsläge aktiveras vanligtvis genom att hålla ner vissa knappar medan enheten startar.

Om någon av knapparna som används för att aktivera Safe Mode fastnar eller blir defekt, kommer din Android-enhet troligen alltid att starta i Safe Mode.

Titta därför noga på knapparna Volume Up och Volume Down och se till att de inte sitter fast eller har blivit felaktiga.

Om du använder ett skyddsfodral, ta ut din telefon ur fodralet och testa varje knapp genom att trycka på och använda den.

4. Ta bort batteriet

Om din Android-telefon har ett avtagbart batteri kan du försöka ta bort batteriet och se om det hjälper.

När du har tagit bort batteriet, vänta i cirka 60 sekunder, sätt tillbaka batteriet på telefonen och slå på enheten.

Om problemet berodde på ett fel i programvaran, bör du hitta att din telefon kommer ut ur säkert läge och börjar i vanligt läge.

5. Återställ fabrik

Om ovanstående metoder inte hjälpte och du har provat alla andra metoder, kan du behöva fabriksinställa din Android-telefon för att lösa problemet.

1. Öppna Inställningar> bläddra ner och tryck på alternativet Säkerhetskopiering och återställning.

2. På skärmen Säkerhetskopiering och återställning, tryck på alternativet Återställ Factory Data

En fabriksåterställning raderar all data på din enhet, inklusive den felaktiga eller skadade programvaran och tar tillbaka enheten till fabriksinställningsläget.

När fabriksåterställningsprocessen är klar, följ instruktionerna på skärmen och slutför installationsprocessen (som du gjort med din nya enhet).