En USB-mus som slutar arbeta i en Dell-dockningsstation

Oavsett om du har din bärbara dator ansluten till en Dell-dockningsstation eller bara för sig själv, kan det vara ett verkligt besvär att ha din musfel mitt i viktigt arbete. Även om problemen kan bero på ett problem med dockningsstationen, kan valfritt antal problem orsaka det. Därför är det en bra idé att gå igenom några grundläggande kontroller innan du bestämmer dig för att chucka musen.

Återställa

Innan du använder mer involverade metoder för att åtgärda ditt problem, vill du alltid börja med grunderna. I det här fallet betyder det att du kopplar ur datorn och sedan kopplar ur dockningsstationen. För att avdocka, klicka på avdockningsknappen på dockan. när det gröna ljuset släcks är du lossad. Sätt på dockningsstationen igen efter några sekunder och ladda om datorn igen. Detta kan återställa anslutningen och återställa din mus till funktionsdugligt skick.

USB-portar

Ett annat tips om grunderna: Kontrollera USB-portarna. Om du har mer än en USB-port på din dator kan du försöka ansluta musen till en annan. I vissa fall kan du ha en USB-port som inte fungerar som får musen att sluta fungera. På samma sätt är det en bra idé att byta ut musen, om du kan, för att avgöra om en annan mus upplever samma problem med din dockningsstation. Din dator kan också ha en Dell Diagnostics-funktion som låter dig kontrollera dina USB-portar. se Dell Diagnostics-sidan för instruktioner om hur du använder den med din dator. (se resurser)

Förare

Om du upptäcker att en USB-port är felaktig - eller om du bara behöver gå vidare till annan felsökning - kontrollera musens drivrutiner för att se till att de fortfarande kan kommunicera ordentligt med din dator. I vissa fall behöver drivrutinerna programuppdateringar för att fortsätta låta datorn "prata" med externa enheter som tangentbordet och musen. För att göra detta i Windows, öppna Start-menyn och välj sedan "Kör". Skriv sedan "Devmgmt.msc" och välj "OK". Öppna sedan "Universal Serial Bus" -kontrollerna från Enhetshanteraren. Du ser en varning som indikerar om några drivrutiner inte fungerar. Om dina förare inte fungerar, notera varumärket och konsultera drivrutintillverkarens webbplats för uppdateringar.

Du kan också behöva uppdatera drivrutinerna för din dockningsstation själv. Du hittar dokumentation och uppdateringar för din specifika modell på Dells supportwebbplats (se Resurser).

Rengöring

Ett annat objekt som inte får förbises är rätt skötsel och rengöring av din USB-mus. Ibland fastnar damm och skräp i delarna och kan orsaka fel på musen. Rätt sätt att rengöra musen beror på om du har en optisk, rullkula eller annan typ av mus; men den allmänna idén är att koppla ur musen och sedan torka delarna försiktigt med en fuktig trasa. Om du har en optisk mus, se till att torka försiktigt och noggrant runt lasern - där du ser ljuset lysa - eftersom det kan bli igensatt och orsaka funktionsfel. Om du har en rullbollsmus, tryck försiktigt ut bollen från huset som omger den och ge den en bra torkning med den fuktiga trasan.