Hur du redigerar en Garmin-karta

Garmin GPS-enheter kan använda ett antal olika kartor, inklusive premiumkartpaket som kan köpas och laddas ner från Garmins webbplats. Om du planerar en naturutflykt, geocaching-expedition eller annan resa, kan det hända att rutter och waypoints som ingår på dessa Garmin-producerade kartor kanske inte helt uppfyller dina behov. Med MapSource-programmet som levereras med Garmin GPS-produkter kan du redigera kartorna på din GPS-enhet så att de inkluderar de platser, waypoints och rutter som du behöver för din resa.

Steg 1

Installera Garmin MapSource-programvaran som kom på en CD som medföljer din GPS-enhet. Kolla på Garmins webbplats för att se om det finns några MapSource-uppdateringar för att säkerställa att du har den mest uppdaterade produkten.

Steg 2

Anslut din Garmin GPS till din dator med USB-kabeln som medföljer enheten. Starta MapSource-programvaran om den inte redan körs.

Steg 3

Klicka på "Överför" -knappen i MapSource-verktygsfältet och välj alternativet "Ta emot från enhet ...". Välj de datatyper du vill få från din GPS i "Mottag" -fönstret; du kan välja att ta emot fullständiga kartor, rutter, spår och waypoints, men du behöver inte ta emot dem alla om du bara vill redigera en typ av data. Om du vill redigera alla aspekter av kartorna på din GPS väljer du dem alla.

Steg 4

Klicka på alla waypoints som du vill ändra, dra dem till nya platser eller redigera dem genom att dubbelklicka på waypoint för att öppna dialogrutan "Waypoint Properties". Du kan också lägga till nya waypoints genom att klicka på det flaggformade Waypoint-verktyget och klicka på den grafiska kartan för att lägga till en waypoint på den platsen.

Steg 5

Klicka på den binokulära "Sök" -knappen för att öppna dialogrutan Hitta platser och identifiera företag, intressanta platser eller andra platser som du vill lägga till på din karta. Välj fliken som passar den typ av plats du vill hitta och skriv dess namn i rätt fält, klicka på "Sök" för att skapa en lista över platser som matchar din sökning. Välj den plats du vill lägga till och klicka på "Make Waypoint" för att skapa en ny waypoint.

Steg 6

Klicka och dra alla rutter du vill redigera med markeringsverktyget, eller välj ruttverktyget om du vill lägga till en ny rutt på din karta. Öppna menyn Redigera och välj alternativet "Ny rutt" för att lägga till waypoints eller andra intressanta platser till din rutt, klicka på "Insert Waypoint" -knappen för att välja de waypoints du vill lägga till. Klicka på "OK" när du har redigerat dina rutter och waypoints.

Klicka på "Överför" -knappen igen och välj "Skicka till enhet ..." och välj din Garmin GPS från enhetslistan. Välj dina redigerade kartdata från listan över vad du ska skicka och klicka sedan på knappen "Skicka" för att överföra kartan och dess data till din GPS. Koppla bort USB-kabeln från GPS när överföringen är klar och stäng MapSource.