Hur man förbättrar nedladdningshastigheten på ursprung

I teorin är onlinespelbutiker som Origin bra. När som helst på dagen eller natten kan du köpa ett spel och börja spela inom några minuter. I praktiken är saker dock ofta inte så rosiga. Du köper ett spel, klickar för att ladda ner det - och ser dig själv stirra på nedladdningshastigheter som mycket väl kan vara en virtuell representation av en snigel som rör sig genom melass. Det finns inget idiotsäkert sätt att påskynda nedladdningarna av Origin, men det finns flera saker du kan prova som kan ha en effekt.

Uppdatera ursprung

Se till att du kör den senaste versionen av Origin, eftersom konflikter mellan din föråldrade klient och Origin-servern kan vara orsaken till avmattningarna. Från Origin-klienten, klicka på "Origin" och välj "Application Settings". Välj fliken "Allmänt", bläddra till botten, se till att kryssrutan "Håll automatiskt ursprung uppdaterad" är markerad och klicka på "Klar". Starta om klienten och den installerar automatiskt alla uppdateringar som du kanske har saknat.

Frigör bandbredd

Eftersom de flesta internetleverantörer begränsar mängden data som du kan ladda ner samtidigt, kan nedladdning av allt annat medan du laddar ner från Origin orsaka avmattningar. Pausa eller avbryt annan nedladdning som du kan köra samtidigt och se om din nedladdningshastighet på Origin förbättras. Detta inkluderar både direktnedladdningar, antingen från webbplatser eller via specialiserad programvara, och streaming av innehåll från tjänster som Netflix. Om du delar en internetanslutning med andra medlemmar i ditt hushåll, fråga om de pausar eller avbryter nedladdningar som de kan köra.

Justera brandväggsinställningar

Din brandväggsprogram kan störa din anslutning till de servrar som din nedladdning kommer från. Enligt EA-webbplatsen kräver Origin-programvaran TCP-portar 80, 443, 9960 till 9969, 1024 till 1124, 18000, 18120, 18060, 27900, 28910 och 29900 och UDP-portar 1024 till 1124, 18000 och 29900 för att vara öppna så att den kan fungera korrekt. Om du använder en router kan du också behöva öppna samma portar på den. Metoden för att öppna dessa portar varierar beroende på vilken brandväggsprogramvara och router du använder; se din handbok för mer information.

Undvik att använda DNS från tredje part

För att ge dig bästa möjliga hastighet är Origin beroende av Akamai-servernätverket. När du begär en spelnedladdning laddas filen automatiskt ner från Akamai-servern närmast din geografiska plats. din plats bestäms utifrån den DNS-server som du använder. Om du använder en tredjeparts DNS-tjänst som Google DNS eller OpenDNS, kommer den valda Akamai-servern istället att vara närmast platsen för tredjeparts-tjänstens server. detta kan göra att din nedladdning blir mycket långsammare än den annars skulle vara.