Hur man installerar Dakota Handwriting-teckensnitt gratis

Dakota Regular är ett teckensnitt i handstilstil av designern Altsys Metamorphosis, som är tillgängligt från flera designwebbplatser som gratis nedladdning. Efter att ha sökt efter och laddat ner teckensnittsfilen i ZIP-format (komprimerad) finns det bara några steg kvar för att extrahera filen till TTF-formatet (True Type Font) och installera den på din dator.

Hitta Dakota regelbundet online

Från en teckensnittswebbplats, som fontsplace.com, ffonts.net.com eller abstractfonts.com, sök efter Dakota Regular eller Dakota. Välj typsnitt för datorns format (Mac eller PC).

Klicka på knappen "Ladda ner" för att ladda ner teckensnittet till din dator. En dialogruta öppnas som informerar dig om att du vill ladda ner Dakota-teckensnittet som en ZIP-fil.

Spara den här filen på datorns skrivbord istället för att öppna den.

Installera teckensnittet i Windows

Högerklicka på ZIP-filen. Välj “Extrahera alla” och guiden Komprimerad mapp extrahering av mappar visas. Klicka på "Nästa" två gånger när du blir ombedd och en identiskt benämnd okomprimerad mapp skapas på skrivbordet. Klicka på "Slutför".

Klicka på "Start> Inställningar> Kontrollpanelen> Teckensnitt" i Windows XP eller "Start> Kontrollpanelen> Utseende och anpassning> Teckensnitt" i Windows 7 eller Vista. Klicka på "Arkiv> Installera nytt teckensnitt." Dialogrutan Lägg till teckensnitt visas.

Om du kör Windows 10, högerklicka bara på filen och välj "Installera". Inget annat arbete krävs.

Välj den ej packade Dakota Regular-mappen från skrivbordsmappen i rullgardinsmenyn i det nedre vänstra hörnet. Skrivbordsmappen finns vanligtvis genom att klicka på "C:> Dokument och inställningar> Ägare> Skrivbord."

Välj Dakota Regular teckensnittsnamn som visas i fönstret List of Fonts. Klicka på "OK". Fönstret Install Font Font Progress dyker upp en stund och installerar Dakota Regular på din Windows-dator.

Installera teckensnittet på en Mac

Dubbelklicka på ZIP-filen om du använder en Mac. Detta skapar omedelbart en okomprimerad mapp på skrivbordet med samma namn som ZIP-filen.

Öppna den okomprimerade mappen och dubbelklicka på TTF-filen. En dialogruta visas.

Klicka på ”Install Font” i det nedre högra hörnet så installeras Dakota Regular på din Mac-dator.

Varningar

Se till att du har en bra antivirus- och antiprogramvara installerad och uppdaterad på din dator innan du laddar ner filer från internet.

Tips

Var noga med att ladda ner rätt teckensnitt för ditt operativsystem. Om webbplatsen inte anger om teckensnittet är för Mac eller PC är det troligtvis PC-formaterat.