Hur man gör en Kindle Fire-delning med en Android-telefon

Det knepiga med Kindle e-läsare är att de använder ett Android-operativsystem, men de är inte fulla Android-enheter. Amazon omarbetade Androids operativsystem och ersatte Google Play Butik med Amazons Appstore och implementerade proprietära användargränssnittsfunktioner som hemsidan Carousel, bland andra förändringar. På grund av sitt hybrid-operativsystem, Kindle pigeon-holed sig att arbeta extremt bra mellan Kindle-enheter samtidigt skapa hinder som gör det svårt att dela innehåll med en Android-enhet. Kindle- och Android-enheter är dock inte helt isolerade från varandra.

Demarkationslinje

Appar, musik, filmer och de flesta andra media - förutom böcker - kan inte delas mellan dina Android- och Kindle-brandgadgetar. Eftersom du kan installera Kindle-appen på Android-enheter kan du dra nytta av Whispersync. Dokument kan skickas från en Android-enhet till din Kindle, men inte tvärtom. Du kan göra detta genom att ladda ner Skicka till Kindle till din Android-telefon eller surfplatta. Skicka till Kindle fungerar med många populära appar och stöder populära filtyper som Microsoft Word, PDF och bildfiler.

Whispersync

Whispersync är verktyget som automatiskt uppdaterar ditt bokbibliotek. Detta inkluderar den senast lästa sidan, bokmärken och anteckningar för alla e-bokar i ditt Kindle-bibliotek. Om du laddar ner Kindle-appen på din Android-enhet kommer ditt Kindle-bibliotek tillsammans med alla dina personliga infogningar automatiskt att visas i din Android-enhets Kindle-app. Den här tjänsten fungerar via Amazons moln, så din Android-telefon eller surfplatta måste vara ansluten till Wi-Fi för att få uppdateringar och du måste använda samma Amazon-konto på Kindle och Kindle-appen på din Android.

Manuell synkronisering

Om du inte vill använda Whispersync för att uppdatera information för alla dina Kindle-böcker kan du utföra en manuell synkronisering i en bok som du för närvarande tittar på på din Kindle. Med Whispersync avaktiverad kan du manuellt synkronisera din senast lästa sida genom att trycka på ikonen "Meny" medan du tittar på din senast lästa sida. Härifrån trycker du på "Synkronisera till längst lästa sida." Nu när du använder Kindle-appen på din Android-enhet kan du återuppta läsningen där du slutade på din Kindle. Annan information, till exempel bokmärken och anteckningar, synkroniseras inte.

Rooting

För att få tillgång till appar och andra funktioner som din Android-enhet har, vänder sig vissa människor till att rota sina Kindle. Genom att rota din Kindle Fire kan du installera Google Play Store - bland andra Android-funktioner. Med Google Play Store på din Kindle kan du använda ditt Google Play-konto på din Kindle. Från att använda dina Google Play-appar på din Kindle till att ladda ner molnappar för att dela media över dina enheter, alla möjliga alternativ öppnas för delning mellan din Kindle och Android. Efter att ha rotat din Kindle Fire är garantin ogiltig. Detta anses dock inte vara olagligt.