Hur man gör en Windows-dator till en skrivarserver (3 steg)

I de flesta hushåll finns det antingen en dator med en skrivare ansluten till eller nästan varje dator har en skrivare ansluten till den. Ingen lösning är ekonomisk, och den första lösningen är problematisk om någon annan använder datorn vid den tiden. Skrivare som har inbyggt nätverksfunktioner är dyra, liksom "skrivarservrar" som gör det möjligt att använda USB- och parallelltypsskrivare för att bli nätverksskrivare. Lyckligtvis finns det ett enkelt och billigt sätt att hantera detta problem.

Steg 1

Öppna dialogrutan för skrivaregenskaper på datorn med skrivaren ansluten till den. Gör detta genom att klicka på "Start", sedan välja "Kontrollpanelen", sedan "Skrivare och fax", slutligen högerklicka på den installerade skrivaren i listrutan och klicka på "Dela ..."

Steg 2

Klicka på alternativknappen bredvid "Dela den här skrivaren" och ge skrivaren ett namn att visa för alla nätverksdatorer. Om någon av de andra datorerna i nätverket använder en annan version av Windows, till exempel 98, ME, 2K, NT4 eller 64-bitarsvarianterna av XP, laddar du ner lämpliga skrivardrivrutinpaket för dessa operativsystem och extraherar filerna till en mapp på skrivbordet eller någon annanstans som det är lätt för dig att hitta.

Klicka på knappen "Extra drivrutiner ..." och markera rutorna bredvid de andra Windows-versionerna som används i hemmet. Klicka på "OK" och en dialogruta dyker upp som ber om drivrutinerna för varje kontrollerad Windows-version i tur och ordning. När detta är klart, klicka på "OK" i dialogrutan för skrivaregenskaper för att stänga det. Skrivaren visas nu i nätverket för alla anslutna datorer. När skrivaren används första gången laddar Windows-fjärrstyrningssystemet automatiskt ner de lämpliga drivrutinerna för skrivaren och installerar dem och fortsätter sedan att skriva ut.