Hur man gör rubrikbilden mindre i Tumblr

Din Tumblr-rubrikbild är bilden som visas som en banner överst på din blogg. Du kan redigera sidhuvudets storlek på två sätt med verktyget Anpassa. I slutet av november 2013 uppdaterade Tumblr verktyget Anpassa genom att lägga till flera nya alternativ till standardtemat. Med de nya alternativen kan du sträcka rubrikbilden överst på din blogg eller inaktivera stretching för att göra bilden mindre. Du kan också inaktivera attributet Skjuthuvud gör bilden statisk och centrerad på din bloggsida.

Logga in på ditt Tumblr-konto och klicka sedan på namnet på bloggen för att redigera i den högra panelen. Klicka på "Anpassa" under bloggens namn. Den valda bloggen öppnas för redigering med anpassningsverktyget som visas till vänster och förhandsgranskningsfönstret till höger.

Klicka på alternativet "Stretch Header Image" för att vrida vippomkopplaren till "Off" -läget.

Klicka på posten "Skjuthuvud" för att vrida vippomkopplaren till "Av", om så önskas.

Klicka på ikonen "Spara" för att spara inställningarna och klicka sedan på "Avsluta" för att stänga anpassningsverktyget.

Öppna din blogg i en webbläsare för att förhandsgranska ändringarna. Observera att dina ändringar inte initialt visas i förhandsgranskningsfönstret. Du måste lämna redigeringsverktyget och sedan uppdatera sidan i webbläsaren för att se ändringarna.

Tips

Du kan också komma åt anpassningsverktyget genom att klicka på kugghjulsikonen och sedan klicka på namnet på bloggen som du vill redigera i den vänstra menyn. Klicka på knappen "Anpassa" för att öppna bloggen i redigeringsläge.

Varningar

Observera att du bara kan göra din rubrikbild så liten som bildens faktiska storlek. För att göra bilden ännu mindre, ladda ner och öppna bilden i en bildredigerare, som Paint eller Gimp. Minska bildens storlek och spara sedan filen igen. Ladda upp den nya bilden genom att klicka på “Ladda upp” -knappen i rubrikdelen i Tumblr-anpassningsmenyn.