Hur man provar betalda Android-appar gratis på Google Play

Det finns massor av Android-appar och det är naturligt att frestas att köpa appar på Google Play, men bara ångra beslutet senare. I det här inlägget kommer vi att visa dig ett sätt att prova betalade Android-appar innan du faktiskt köper dem, så att du inte lider av en köpars ånger senare.

Testa betalda Android-appar gratis

Även om det ryktes om teknologibloggar, har Google ännu inte introducerat funktionen "Testa en app" i Google Play Store. Det finns dock fortfarande ett sätt att prova Android-appar och returnera dem för en full återbetalning om du inte är nöjd med ditt köp.

1. Ladda ner betald Android-app

Besök Google Play och ladda ner den betalda appen som du tycker är intressant och verkar vara användbar.

Om du undrar, kräver detta steg att du köper appen. Det är först efter att du har gjort ett köp att en betald app kan laddas ner till din enhet.

2. Prova Android-appen

Med den betalade Android-appen som laddats ner och installerats på din enhet, startar du appen och tar den till en testkörning under de kommande 60 till 90 minuterna.

Tidigare hade du bara 15 minuter att prova en app i Google Play-butiken, nu kan du förvänta dig att få en full återbetalning inom två timmar efter köpet.

Du håller med om att det inte tar så lång tid att prova en app, du bör kunna få en ganska bra idé om huruvida appen är användbar inom 30 - 60 minuter efter att du testat den.

Om du tycker att appen är användbar kan du behålla den. Om inte, måste du följa nästa steg nedan för att initiera en återbetalning för den köpta appen.

3. Få full återbetalning för Android-appen

1. Starta appen Google Play Store på din Android-enhet

2. Klicka på menyikonen på 3 linjer och tryck sedan på Mitt konto

3. Rulla ner till Orderhistorik och hitta appen du vill returnera.

4. Klicka på Återbetalning för att slutföra din återbetalning och avinstallera appen.

5. Därefter blir du ombedd att ange ett skäl för att ta bort appen. Du kan ange en anledning om du har en bra eller helt enkelt markera alternativet "Jag skulle hellre inte säga" för att initiera processen för att få full återbetalning för ditt senaste appköp.

Google kommer att bekräfta avbokningen genom att skicka ett e-postmeddelande om att din beställning har avbrutits och att du inte har debiterats.

Obs! Det är viktigt att komma ihåg att alternativet för att få en full återbetalning för appen endast kommer att finnas tillgängliga inom de två första timmarna från köpet. Efter två timmar kommer du att behöva kontakta appens utvecklare och se om du kan få en återbetalning därifrån.

Du kan också bara returnera en app eller spel för en återbetalning en gång. Du kan inte få återbetalning om du köper appen igen och försöker returnera den.

Ansvarsfriskrivning: Returperioden på 2 timmar för full återbetalning är baserad på information tillgänglig från Google Play Store. Du kan besöka Google Play Store på den här länken för att bekräfta denna information och för att se om 2-timmars returperiod för full återbetalning fortfarande är giltig.