Så här stänger du av automatiska appuppdateringar på Android Phone

Medan automatiska appuppdateringar är användbara för att hålla programvaran på din enhet uppdaterad, finns det vissa användare som tycker att Auto Updates är ganska irriterande och vill stänga av automatiska app-uppdateringar på Android.

Automatiska appuppdateringar på Android

Som namnet antyder är funktionen Automatisk appuppdatering i Android-enheter utformad för att automatiskt installera programvaruuppdateringar så snart de görs tillgängliga av apputvecklarna.

Men det här gillar inte användare som inte gillar appar som uppdateras i bakgrunden medan de är i mitten av att använda sin enhet. Detta verkar vara ett rimligt problem, eftersom bakgrundsuppdateringar kan bromsa enheten och använda batteriets livslängd, precis när du inte vill ha sådana resultat.

Automatiska appuppdateringar ogillar inte av användare som alltid vill se vad som ingår i en uppdatering innan de tillåter att deras enhet installerar några uppdateringar.

Det finns många användare som gillar att stänga av automatiska appuppdateringar på sin Android-telefon på grund av oro för att sådana uppdateringar kan äta upp dyra cellulära data på sina enheter.

Det finns emellertid ett sätt att förhindra uppdateringar av autoappar via en mobilanslutning och se till att uppdateringar endast levereras medan din enhet är ansluten till en WiFi-anslutning.

Aktivera automatisk appuppdatering endast via WiFi

Om du gillar Auto App Updates, men är orolig för att funktionen kan äta igenom dina data, kan du använda följande steg för att se till att Auto App Updates bara levereras via en WiFi-anslutning på din Android-telefon.

1. Öppna Google Play Store på din Android-telefon och tryck på ikonen för tre linjer längst upp till vänster på skärmen (se bild nedan).

2. Klicka sedan på Inställningar på rullgardinsmenyn.

3. På nästa skärm trycker du på alternativet Auto-uppdatera appar

4. Från popup-fönstret väljer du alternativet för Auto-uppdatera appar endast via WiFi.

Stäng av automatiska appuppdateringar på Android Phone

Följ stegen nedan för att helt stänga av automatiska appuppdateringar på din Android-telefon eller surfplatta.

1. Öppna Google Play Store på din Android-telefon eller surfplatta.

2. Klicka sedan på ikonen för tre linjer, som finns i det övre vänstra hörnet på skärmen (se bild nedan).

3. Klicka på Inställningar på rullgardinsmenyn

4. På nästa skärm klickar du på alternativet Auto-uppdatera appar.

5. Välj inte alternativet Uppdatera appar automatiskt från popup-fönstret

Med den här inställningen hittar du inte längre din enhet Automatisk uppdatering av appar i bakgrunden och du kommer att ha fullständig kontroll över uppdatering av appar på din enhet.