Om du blockerar en person på Facebook, kan de se dina fotoalbum?

Blockering, justering av dina sekretessinställningar och användning av verktyg för publikväljare är alla effektiva sätt att kontrollera hur du delar foton på Facebook. Men även med extra försiktighetsåtgärder kan blockerade medlemmar fortfarande se några av dina foton. Tekniska skäl hindrar Facebook från att helt begränsa synligheten för ditt innehåll från blockerade medlemmar. Men rätt sekretessinställningar kan dramatiskt begränsa din exponering på det sociala nätverket.

Vad blockerar

När du blockerar någon på Facebook begränsar du synligheten för din aktivitet. Blockerade personer kan inte se din tidslinje, fotoalbum eller annat innehåll som du publicerar på det sociala nätverket. Blockering eliminerar vänskapsförbindelser, förhindrar chatt- och inkorgsmeddelanden och gör dig i princip osynlig för dem du blockerar. Blockering är ömsesidigt, så om en medlem initierar ett block mot en annan kan ingen av dem se den andras aktiviteter.

Undantag

Det finns några fall där blockerade medlemmar kan se din närvaro på Facebook. Vissa funktioner, som applikationer och grupper, kan upprätthålla en länk mellan två personer som är blockerade. Bildsynlighet är inte alltid förbjudet mellan blockerade medlemmar. Om du till exempel blockerar någon och sedan taggar en gemensam vän i ditt fotoalbum, kan den blockerade personen se den historien i sitt nyhetsflöde och kunna se ditt foto, förutsatt att den gemensamma väns integritetsinställningar tillåter det. Den blockerade personen skulle inte kunna se hela albumet; han skulle bara se de bilder där den gemensamma vänen är taggad.

Fotoalbum Sekretess

Redigera sekretessinställningarna för dina fotoalbum med hjälp av verktyget för publikväljare. Klicka på fliken "Foton" under omslagsbilden på din tidslinje och klicka på fliken "Album" högst upp på den resulterande sidan. Välj det album du vill arbeta med från listan. Klicka på knappen "Redigera" i det övre högra hörnet på albumets huvudsida. Välj önskad publik från publikväljaren i sidans övre högra hörn. Observera att för dina fotoalbum "Mobiluppladdningar" och "Tidslinje" kan du ställa in sekretess för varje enskilt foto med hjälp av publikväljaren för det fotot.

Hur man blockerar

För att blockera någon, klicka på den låsformade ikonen i det övre högra hörnet på vilken Facebook-sida som helst och välj "Hur stoppar jag någon från att plåga mig?" länk från den resulterande rullgardinsmenyn. Skriv in namnet eller e-postadressen till personen du vill blockera i det angivna utrymmet och välj "Blockera". Blockering är konfidentiellt, så medlemmar får inte avisering när du blockerar dem. Du kan också använda länken "Rapportera / blockera den här personen" från rullgardinsmenyn under kugghjulet under omslagsbilden på medlemmens tidslinje.

Ytterligare överväganden

Blockering är inte permanent. Du kan ta bort ett block med hjälp av den låsformade ikonen i det övre högra hörnet på vilken sida som helst och välja "Hur hindrar jag någon från att plåga mig?" länk. Klicka på "Visa alla blockerade användare" för att se en lista över alla medlemmar du har blockerat. Klicka på länken "Avblockera" som visas bredvid personen du vill avblockera. Skicka sedan en vänförfrågan till den medlemmen för att återställa anslutningen och återuppta Facebook-interaktionen. Om du är taggad på någon annans foto, måste personen ändra integriteten för fotot för att hindra någon från att se det. Du kan ta bort taggen från det fotot, vilket tar bort anslutningen till din tidslinje, men ditt ansikte kommer fortfarande att visas på fotot.