Vilket är verkligen bättre: Mac eller PC?

Att fråga ett gäng tekniska huvuden om de föredrar en Mac eller PC är som att fråga ett gäng New Yorkers om de gillar Yankees eller Mets: Du får höga, passionerade argument. Jag hade den här "diskussionen" med min far, en pensionerad underhållningsadvokat och professionell word twister. Krångla med honom är som att försöka tränga in i en tegelvägg med en tandpetare. Han är smart, tålmodig och tycker uppriktigt om att vrida mina ord tills det låter som om jag motsäger mig själv. Han älskar också datorer. Jag, å andra sidan, älskar Mac-datorer. Lyckligtvis i detta speciella argument hade jag överhanden. Att veta att jag är en teknisk nörd kommer han ofta till mig för teknisk support. Det här låter kanske barnsligt, men jag tycker om dessa ögonblick eftersom mitt svar på var och en av hans frågor är desamma: ”Pappa, skaffa en Mac”.

Vilket är verkligen bättre: Mac eller PC?

Efter år av detta gick han äntligen överens om (köpte in) och köpte en Mac-bärbar dator. Hans enda villkor var att jag var tvungen att lära honom att använda det. Efter flera månaders undervisning insåg jag äntligen att Mac och PC bara är två olika vägar till samma destination. Medan användarupplevelsen är väldigt annorlunda är kapaciteten hos endera maskinen i stort sett densamma. Det är som att grilla revben. Massor av olika metoder, men alla resulterar i BBQ’d-revben. Uteslut min personliga passion för Mac-datorer, låt oss utforska de verkliga skillnaderna mellan maskinerna.

Vilket är verkligen bättre: Mac eller PC?

BÄSTA TECH-STÖD

På Mac-datorer tillverkas både datorn och operativsystemet av samma företag: Apple. Så är inte fallet med datorer; operativsystemet kommer från Microsoft, men om du inte köper en Microsoft Surface kan någon av dussintals företag göra datorhårdvaran. När din dator går på höjden (och den kommer att göra det) kan en Mac-ägare gå till Apple Store och få teknisk support. En PC-ägare kan behöva ringa ett samtal till datortillverkaren som troligen säger att det är ett problem med operativsystemet. Då ringer de bara Microsoft för att höra att det är problem med datorn. Usch.

Vinnare: Mac

MEST POPULÄR

Låt inte Mac Mob lura dig när det gäller popularitet. Datorer utgör över 90 procent av alla datorer som används och dominerar näringslivet. Mac-datorer står för mindre än 10 procent av de datorer som används och är mest populära inom kreativa områden. Eftersom datorer är vanligare finns det en större efterfrågan på PC-program, kringutrustning och hårdvara än på Mac-datorer.

Vinnare: PC

KOSTA

Detta är en deal breaker för människor som överväger att byta från en PC till Mac. Mac-datorer är helt enkelt dyra. Mac-datorer tillverkas endast av Apple. De har ingen konkurrens på Mac-marknaden, så de kan sätta sitt eget pris. Med datorer tävlar dussintals företag om ditt företag. Detta gör priset på datorer mycket lågt, vilket lockar kunder.

Vinnare: PC

ENKEL ANVÄNDNING

Detta är väldigt subjektivt och nästan alla PC-användare kommer att slåss mot mig på den här, men Mac-datorer är mer intuitiva. Eftersom Apple tillverkar både dator och operativsystem finns det en vätskeanslutning och enkel användning. Min fru säger att hon gillar en Mac eftersom den är ridderlig och behandlar henne som en dam. Det är enkelt, intuitivt och håller handen genom de flesta funktioner. (Jag kan redan höra argumenten. FÅ. DET. PÅ!)

[Du frågade - nej, krävde, i ALL CAPS - så jag tar upp det, Jonathan. ”Intuitivt” betyder inte så mycket på datorer, eftersom datorgränssnitt måste läras från grunden. De kan inte riktigt vara intuitiva; det är bara en term som folk slänger runt. Jag skulle säga att Mac och PC i allmänhet är lika lätta att lära sig. Det beror bara på vilken du börjar med. Och under Mac: s till synes vänliga fanér är de lika komplexa som Windows för många uppgifter. -ed.]

Vinnare: Mac

Hittills är det oavgjort. Två för varje lag. Nu för tiebreaker - det är en doozy.

Det handlar om ett ord: säkerhet

Helt enkelt är Mac-datorer säkrare. Jag skulle gärna vilja säga att det har något att göra med hur välgjorda de är, men svaret är mycket enklare. Eftersom datorer utgör 90 procent av datorpopulationen och är vanligare i stora företag kan ett PC-virus ha en större negativ inverkan och därmed vara mer attraktivt för hackare. Även om de inte är immuna mot virusattacker anses Mac-datorer i allmänhet säkrare och säkrare bara för att hackare inte bryr sig om att gå efter ett så litet mål.

som, tech, bara, kommer, support, make, tdator, will, macsre, gäng, word, macs, pcsre, olika, revben

När jag kom tillbaka till mitt argument med min pappa förseglade säkerhetsfrågan affären. Han är en riktig old school stickler för säkerhet och integritet. Jag kunde inte låta bli att skratta när jag hörde hans bästa vän be om lite råd om datorn. Innan jag kunde hoppa in sa min pappa: "Skaffa en Mac".

Jag skulle gärna ge Apple krediten för min seger, men det här var mer än bara Mac Vs. PC. Detta var ett annat kapitel i den episka verbala stötningen av Father Vs. Son. Jag ger Apple hjälp, men jag vinner.

Bildkredit: Jonathan Grossman