Jämför planer för trådlöst internet

Ett luftkort är en enhet som ansluter till en dator och tillåter en användare att komma åt Internet. De flesta luftkort använder en USB-port och kan anslutas till nästan vilken bärbar dator eller netbook som helst. Kortet innehåller en mobilradio som gör att datorn kan kommunicera med mobilnätverk. Trådlösa luftkort kräver en plan för att fungera. Planen köps via en internetleverantör av mobilt bredband och kan förbetalda eller faktureras varje månad på ett kontrakt.

NetZero

NetZero erbjuder flera olika flygkortplaner för mobilt bredband. Alla paket är månad till månad och kräver inget kontrakt. Detta tillvägagångssätt kan vara ett smart val för avslappnade användare som inte behöver en återkommande månadsplan. Konsumenter kan välja mellan fem olika planer, som sträcker sig mellan 200 MB och 4 GB bandbredd per månad.

Alla NetZero-planer kräver att användaren köper en kompatibel bredbandsenhet. Priset för denna enhet ingår inte i datavgiften. Ett USB-minne finns för cirka $ 50 och är kompatibelt med de flesta bärbara datorer och netbooks.

Geografisk täckning för NetZero-tjänsten är inte lika omfattande som många andra leverantörer. Vanligtvis har endast större städer i USA täckning. Detta är ofta inte ett problem för användare som bor och arbetar i en stor stad. Människor som reser ofta kan dock vara frustrerade över denna begränsade täckning. I städer som erbjuder NetZero är 4G-hastighet jämförbar med traditionellt bredband tillgänglig.

Sprinta

En mängd olika luftkortslösningar finns tillgängliga från Sprint. Till skillnad från NetZero kräver alla Sprint mobila bredbandsplaner ett kontrakt som vanligtvis är 24 månader långt. Detta kontrakt tillåter dock det trådlösa företaget att erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser. En plan med 6 GB data är tillgänglig för $ 50 per månad; ett alternativ på 12 GB är $ 80. Denna högsta plan är ett utmärkt val för kraftanvändare som streamer videor eller använder annat multimediainnehåll ofta.

Sprint air-card-kunder kan välja mellan flera USB-enheter. Dessa är tillgängliga utan extra kostnad. Sprint trådlösa täckning är rikstäckande. Användare i större storstadsområden kan komma åt 4G-nätverket, som erbjuder hastigheter på bredbandskvalitet upp till sex megabit per sekund.

Utanför större städer kan kunderna fortsätta att ansluta med standard 3G Sprint-datatäckningen. Denna kombination är användbar för affärsresenärer eller användare som behöver pålitligt internet även när de är utanför en stad.

Verizon

Kunder kan välja både förbetalda och avtalade flygkortplaner med Verizon. Det förbetalda alternativet inkluderar 3 GB för $ 60 eller 10 GB för $ 90. Användare som väljer kontraktsplanen får bättre priser. En 5 GB månadsavtalsplan är $ 50 per månad, medan alternativet 10 GB är $ 80 per månad. Förbetalda användare måste köpa ett flygkort medan kontraktskunder får ett gratis.

Verizons mobiltäckning täcker de flesta områden i USA. Höghastighets 4G-signal finns i många stora tunnelbanor och möjliggör nedladdningshastigheter på upp till 12 megabit per sekund. Som med Sprint är denna tillförlitliga rikstäckande täckning ett bra val för resenärer som behöver signal hela tiden.

T-Mobile

T-Mobile erbjuder en mängd olika förbetalda och planerade flygkortplaner. De kontraktsfria alternativen börjar vid $ 15 för 300MB; denna grundplan löper dock ut efter en vecka. Ett 1,5 GB förbetalt månadsalternativ kostar $ 25, medan 3,5 GB är tillgängligt för $ 25. Den högsta nivån förbetalda planen innehåller 5 GB data för $ 50.

Kontraktsplaner med 2 GB, 5 GB och 10 GB data är tillgängliga för $ 40, $ 50 respektive $ 80 per månad. Det finns solid T-Mobile trådlös bredbandstäckning i de flesta stater. De snabbaste 4G-hastigheterna ligger nära stora tunnelbanor. Användare utan kontrakt måste betala för ett USB-luftkort separat, medan ett gratiskort levereras med ett kontrakt.

Alla T-Mobils avtalsplaner är tekniskt obegränsade, men hastigheten kan variera. En användare med en avtalsplan kan använda den tilldelade datamängden i full hastighet. När gränsen för avtalsdata har uppnåtts kan Internet fortfarande nås, men med lägre hastighet. Om du behöver höga nivåer av data kan det hända att den obegränsade funktionen är en betydande fördel.