Hur man ansluter ett DSL-modem och en Linksys-router för trådlöst internet

För att dela din DSL-internetanslutning med andra datorer i ett trådlöst hemnätverk måste du ansluta ditt DSL-modem till en Linksys trådlös router. Även om detta verkar som en enkel process, kan kunskapen om hur du ansluter din Internetanslutning till en trådlös router minska frustrationen under installationen. Linksys trådlösa router bör anslutas till DSL-modemet med en Ethernet-kabel. Din DSL-internettjänst bör också redan vara aktiverad i ditt hem av din internetleverantör.

Steg 1

Stäng av ditt DSL-modem och se till att Linksys trådlösa router är urkopplad. Koppla bort DSL-modemet från din dator.

Steg 2

Anslut Ethernet-kabeln till Ethernet-porten på datorns baksida. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till internetporten på Linksys trådlösa router.

Steg 3

Anslut en andra Ethernet-kabel till en av de numrerade portarna på Linksys trådlösa router. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till internetporten på baksidan av DSL-modemet.

Steg 4

Slå på ditt DSL-modem. Anslut nätadaptern till din Linksys trådlösa router och låt den starta. Slå på din dator och öppna ett webbläsarfönster. Skriv 192.168.1.1 i adressfältet. Tryck enter."

Steg 5

Under fliken "Setup" markerar du "Basic Setup" -valet. I menyerna "Internetanslutningstyp" väljer du vilken typ av DSL du använder. Kontakta din Internetleverantör för att bekräfta din anslutningstyp om du är osäker. Om du inte hittar din DSL väljer du "Automatisk konfiguration."

Steg 6

Skriv in användarnamnet och lösenordet som du använder för att ansluta din DSL-internettjänst i de angivna fälten. Välj "Spara inställningar."

Öppna ett nytt webbläsarfönster och testa din internetanslutning genom att besöka en webbsida. Om du har internettjänst har du konfigurerat din trådlösa router. Om ditt internet inte fungerar kan du läsa felsökningsinformationen som medföljer den trådlösa routern eller kontakta din internetleverantör för felsökningsinformation.