Vad motsvarar Googles Microsoft Office?

Googles motsvarighet till Microsoft Office kallades ursprungligen Google Docs, en tjänst som nu är integrerad i Google Drive. Med redigerings-, lagrings- och delningsfunktioner utgör Google Drive en kraftfull resurs för affärspersoner, studenter och andra personer som letar efter ett alternativ till Office. Den har många av samma funktioner, men eftersom en webbaserad tjänst skiljer sig från Microsoft Office på några väsentliga sätt.

Grundläggande program

Google kombinerar alla sina appar i en tjänst, Google Drive, som fungerar som en mapp som innehåller alla dina skapade dokument. Genom att trycka på "Skapa" -knappen kan du välja att skapa ett "Dokument", motsvarande en fil i Microsoft Word; ett "Kalkylark", motsvarande en fil i Excel; en "presentation", motsvarande en PowerPoint-fil; eller en "Ritning", motsvarande en Microsoft Visio-fil. Du kan också skapa formulär och ansluta till ett antal andra tillgängliga Google-applikationer. Dessa program har alla grundläggande funktioner i sina Microsoft-motsvarigheter. Du kan till och med ladda upp och redigera vissa Microsoft-filer, till exempel Word-dokument och Excel-kalkylblad.

Lagring och delning

Den största skillnaden mellan Microsoft Office och Googles motsvarighet kommer med den senare delnings- och redigeringsfunktioner i realtid. Du kan verkligen dela filer när du använder Microsoft Office, men inte utan ett tredjepartsdelningsapplikation som Dropbox. Microsoft har webbappar som har liknande delningsfunktioner som Google Drive, men hemmakontorprogrammet är mestadels skrivbordsbaserat. Om du trycker på "Dela" medan du visar en fil med Google Drive kan du lägga till redaktörer som också kan redigera filen, även när du själv redigerar den. Google tillhandahåller 5 GB ledigt utrymme för dina filer och kan uppgradera för mer lagringsutrymme.

Tillgång

Som en extra bonus låter Google Drive dig komma åt dina filer var du än har en internetanslutning. Eftersom du kan komma åt Internet från överallt behöver du inte längre oroa dig för om du har sparat en fil på rätt plats eller om du har rätt flash-enhet.

Nackdelar

Den webbaserade karaktären hos Google Drive kan vara fördelaktig, men det kan också skapa problem. Om till exempel ditt hem eller kontor förlorar sin anslutning till Internet kan du inte redigera filerna på din Google Drive. Du kan ladda ner en stationär app som gör att du kan redigera offline, men det här är ett extra steg som du måste veta innan strömmen slocknar och dina medarbetare inte kommer att kunna se några uppdateringar förrän du kan ansluta igen. Webbapplikationerna i Google Drive har tillräckligt med funktioner för grundläggande användning men har inte den fulla komplexiteten hos Microsoft Office. Om du behöver göra avancerad formatering eller redigering kan du behöva ett kraftfullare program.