Hur man konverterar åtkomstformulär till webbformat

Databasprogram, till exempel Microsoft Access, är naturligtvis kompatibla med webbplatser som är beroende av lagrad information för att generera och spara innehåll. Medan databasen lagras på en server som fungerar bakom webbplatsens scener, måste det finnas en metod för att mata in eller hämta data. Formulär, som de som skapats i Microsoft Access, är perfekta för att skapa ett användargränssnitt för att kommunicera med en databas. Åtkomstformulär kan till och med konverteras till HTML-webbformatet i Access-programmet, vilket förenklar processen för konvertering från din lokala databas till Internet.

Steg 1

Dubbelklicka på din Microsoft Access-fil för att starta databasen i Microsoft Access.

Steg 2

Dubbelklicka på ditt formulär i kolumnen "Objekt" till vänster på skärmen.

Steg 3

Klicka på fliken "Externa data" högst upp på skärmen.

Steg 4

Välj alternativet "Mer" i avsnittet "Exportera" för att expandera listan över filexportalternativ.

Steg 5

Klicka på "HTML-dokument" för att öppna fönstret "Export".

Steg 6

Klicka på knappen "Bläddra" högst upp i fönstret för att välja en plats för det webbformaterade Access-formuläret som du ska exportera och klicka sedan på "OK".

Steg 7

Välj den kodningsform som du vill använda på ditt webbformulär och klicka sedan på "OK". De tillgängliga kodningsalternativen inkluderar "Standardkodning", "Unicode" och "Unicode UTF-8." Om du inte vet vilken kodningstyp du behöver, välj alternativet "Standardkodning", eftersom det kommer att använda din dators nuvarande standardsystemkodning för att skapa filen.

Markera rutan bredvid "Spara export" -stegen om du vill utföra denna konvertering igen i framtiden och klicka sedan på knappen "Stäng".