Hur du avaktiverar snabbladdning på Samsung Galaxy Phone

De nyare modellerna av Samsung Galaxy-telefoner som S7 och S7 Edge använder sig av den senaste snabbladdningstekniken för att hjälpa användare att ladda sina enheter på betydligt mindre tid jämfört med vanliga telefoner som inte är utrustade med denna teknik.

Du kanske dock vill inaktivera snabbladdning på din Samsung Galaxy Phone i vissa situationer där enheten kan vara i risk för överhettning.

Lyckligtvis har Samsung tagit hänsyn till denna oro och ger ett enkelt sätt att aktivera eller inaktivera snabbladdning på din Samsung Galaxy-enhet.

Varför inaktivera snabbladdning

Snabbladdningsteknologi påskyndar i princip processen för laddning på din enhet. Denna hastighet får din enhet att generera mer värme än den gör medan den laddas med vanlig hastighet.

Överhettning av enheten medan den är i snabbladdningsläge kan vara ett problem om du befinner dig i ett överhettat rum eller sitter i en bil utan luftkonditionering.

I sådana situationer är det vettigt att helt enkelt inaktivera snabbladdning på din Samsung Galaxy-telefon och aktivera den senare när du flyttar till en svalare plats eller en plats med luftkonditionering.

Ett annat skäl till varför vissa användare vill inaktivera snabbladdning är att tystna bruset som orsakas av en fläkt i laddningsplattan. Denna fläkt aktiveras endast i snabbladdningsläge och skapar ett brus som vissa användare tycker är irriterande eller störande.

Inaktivera snabbladdning på Samsung Galaxy-telefon

Följ stegen nedan för att inaktivera snabbladdning på din Samsung Galaxy Phone

1. Klicka på Inställningar

2. Bläddra nedåt på Inställningsskärmen och knacka på Batteri.

3. Bläddra nedåt på batterispärren och inaktivera alternativet för snabbkabelladdning och snabb trådlös laddning genom att flytta skjutreglaget till OFF-läge (se bild nedan).

Som du kan gissa från namnen fungerar alternativet "Fast kabelladdning" bara när du laddar din enhet med en kabel och "Fast Wireless Charging" spelas upp medan din enhet använder en trådlös laddare.

Du kan inaktivera båda snabbladdningsalternativen eller hålla det aktiverat för ett av dessa alternativ, beroende på dina egna krav.