Hur man gör en PDF oredigerbar (4 steg)

PDF-dokument som distribueras eller läggs ut till andra kan redigeras eller kopieras med något av många PDF-skrivprogram. För att bibehålla dataintegriteten i dina PDF-filer och förhindra att andra kopierar eller ändrar originaldata använder du de funktioner som finns i PDF-skrivprogram för att göra din fil oredigerbar.

Steg 1

Installera ett PDF-skrivprogram med säkerhetsfunktioner på din dator. De flesta kommersiellt tillgängliga PDF-skrivprogram innehåller dessa funktioner, men flera gratisversioner finns tillgängliga. PDFill (pdfill.com), som används i stegen som följer, är ett gratis PDF-skrivprogram som har funktioner tillgängliga för att göra dina PDF-filer oredigerbara. Andra gratisprogram, som NovaPDF (novapdf.com) och Foxit (foxitsoftware.com), fungerar på liknande sätt.

Steg 2

Starta PDFill och öppna PDF-filen som du vill göra omredigerbar. Klicka på "Arkiv" -menyn och välj alternativet "PDFill PDF och Image Writer", vilket öppnar ett separat fönster.

Steg 3

Klicka på fliken "Säkerhet" för att visa en lista över tillgängliga alternativ. Markera rutan "Använd dessa säkerhetsalternativ". Avmarkera alla "Tillåt" -alternativ i avsnittet "Säkerhetsalternativ", till exempel "Tillåt ändring av innehåll", för att inaktivera redigering. Klicka på knappen "Skapa PDF-fil", vilket öppnar ett separat dialogfönster.

Klicka på "Spara i" -menyn för att välja en mapp där den oredigerbara versionen av PDF-filen ska sparas. Skriv ett namn på filen i fältet "Filnamn". Klicka på knappen "Spara".