Så här sätter du in mini-CD-skivor i en iMac

De flesta Apple-datorer, inklusive iMac, använder hårddiskar som laddar kortplatser. I stället för att använda ett skjutfack drar en skiva för laddning av skivan skivan genom ett tunt kort på datorhöljet. Dessa enheter är endast avsedda för CD-skivor och DVD-skivor i standardstorlek. Att använda en mini-CD med en kortplatsenhet kan orsaka verkliga problem. Det finns många iMac-användare som har hamnat i en fastnat enhet på grund av en mini-CD. Du behöver lite extra utrustning för att använda en mini-CD med din iMac. Det finns två olika sätt att utföra den här uppgiften.

CD-adapter

Steg 1

Köp en mini-CD-adapter. Dessa adaptrar består av en plastring som knäpps runt ytter-kanterna på mini-CD: n. Detta simulerar måtten på en standard-CD. För att hitta en mini-CD-adapter, kontakta din lokala elektronikbutik eller sök efter en online.

Steg 2

Fäst adaptern till mini-CD: n. Tryck ned adaptern ordentligt för att säkerställa att den sitter fast ordentligt.

Sätt i den anpassade mini-CD: n i iMac: s hårddisk.

Extern hårddisk

Steg 1

Köp en Mac-kompatibel extern bricka som laddar hårddisk. Det här är den typ av hårddisk som vanligtvis används med CD-spelare eller datorer. Fackladdningsenheter har inga problem med att använda mini-CD-skivor.

Steg 2

Anslut den externa enheten till en av iMacs USB-portar. Följ instruktionerna på skärmen efter behov.

Sätt i mini-CD: n i den externa enhetens skjutfack.