Hur man byter namn på en spellista på en iPhone

Spellistor i Apple iPhones musikapp är ett bekvämt sätt att organisera ditt musikbibliotek. Du kan lägga till, ta bort och redigera låtar och videor i valfri spellista. Till skillnad från iTunes på en dator kan du inte bara trycka på den för att ändra namnet när du väl har namntt en spellista på en iPhone. Du kan dock byta namn på en spellista genom att kopiera den med ett nytt namn och sedan radera den gamla. Processen tar bara några sekunder för de flesta spellistor, även om du har flera dussin låtar. Om din spellista har hundratals låtar kan det ta mer tid eftersom du måste lägga till varje låt manuellt. Samma metod för att byta namn på en spellista fungerar också på iPad och iPod Touch.

Steg 1

Starta appen Musik på din iPhone och tryck på knappen "Spellistor" längst ned till vänster på skärmen.

Steg 2

Välj "Lägg till spellista". Skriv det nya namnet på din spellista i textfältet som öppnas och tryck på "Spara". Musikappen visar alla dina låtar.

Steg 3

Tryck på knappen "Spellistor". Välj din gamla spellista för att se låtarna den innehåller.

Steg 4

Tryck på "+" -knappen bredvid varje låt i listan. När du lägger till en låt är titeln nedtonad. Tryck på Klar. Låtarna i den nya spellistan visas.

Tryck på knappen "Spellistor". Välj din gamla lista genom att trycka på den. Tryck på knappen "Radera" och tryck sedan på den röda knappen "Ta bort spellista" för att bekräfta ditt beslut. Den gamla spellistan raderas från din iPhone.