Hur man stänger av en surfplatta när den fryser

Med de många tillgängliga tablettmärkena finns det inget enda sätt att stänga av dem alla. De flesta operativsystem fryser ibland och frysta tabletter kan stängas av på flera sätt, vilket tenderar att följa några liknande vägar. Din användarhandbok kan hjälpa dig att avgöra vilka sätt som fungerar för din surfplatta.

Problem som kan orsaka frysning

Tabletterna fryser av olika orsaker. Appen du använder kan ha ett fel som låser upp appen eller surfplattan, eller så kan du till exempel ha för många program öppna samtidigt. Det är möjligt att du har maximerat minnet på din gadget, så att det inte fungerar i full fart. Widgets, som körs ständigt i bakgrunden för att kontinuerligt uppdateras, kan sakta ner din enhet så att den låses upp. Kontrollera också ditt operativsystem - det kan vara så att du kör en gammal version som inte är kompatibel med några nyare program eller appar.

Det finns kraft i knappen

Beroende på varför din surfplatta är frusen kan du stänga av den genom att trycka på "Power" -knappen - ibland kallad "Sleep / Wake" -knappen. Vissa surfplattor ger dig möjlighet att starta om eller stänga av; om du har det här valet, välj alternativet att stänga av surfplattan helt. Om du inte trycker på knappen en gång gör du det inte i 15 till 20 sekunder - detta tvingar ofta surfplattan till avstängningsläge.

Hard Reset kan vara nyckeln

Många surfplattor erbjuder möjligheten att göra en hård återställning. I vissa fall händer detta när du håller ner strömknappen. I andra finns det dock ett litet hål på enheten som har det enda syftet att dölja knappen för hård återställning. Detta hål är vanligtvis på baksidan eller längs en av sidorna, och det är tillräckligt stort för att fästa änden på ett gem. Tryck på knappen med gemet och släpp; surfplattan ska stängas av och återställas.

Avstängning av pekskärm

När det bara är din app som är frusen och inte hela pekskärmens funktionalitet, använd standardavstängningsproceduren från din pekskärm, om det är tillämpligt på din surfplatta. Detta kan vara att välja orden "Stäng av" eller peka på batteriikonen för att komma åt rätt rullgardinsmeny. Att stänga av surfplattan stänger också av appen och orsakar problem.