Vad betyder de färgade cirklarna efter vänners namn på Facebook?

Facebook-chatt använder ett par ikoner för att ange vem som använder Facebook-chatt och i vilken kapacitet. Att förstå dessa ikoner hjälper dig att avgöra när det är bäst att starta en chatt med en viss vän och när det är bäst att välja någon annan att chatta med. Om hon inte är online kommer din chattkonversation förmodligen inte att gå så långt.

Grön cirkel

När en vän dyker upp i Facebook-chattfönstret med en grön cirkel bredvid hennes namn betyder det att hon för närvarande är online och tillgänglig för chatt. När du skickar ett meddelande till henne via chattfönstret får hon det direkt och ser det i sitt Facebook-fönster. Facebook visar först personer du regelbundet eller nyligen har interagerat med. Alla andra som för närvarande är online visas lägre i chattfönstret under rubriken "Fler vänner".

Telefonikon

Vänner med en mobiltelefonikon bredvid namnet är inte online på en dator utan får Facebook-chattmeddelanden direkt till sina telefoner. Dessa människor använder en av de officiella Facebook- eller Facebook Messenger-apparna för sin telefon. När du skickar ett meddelande till denna vän skickas det till hans telefon. Facebook kommer automatiskt ihåg dina chattkonversationer, så att du också kan växla från din telefon till din dator utan att förlora chatthistoriken.

Ingen ikon

Ingen ikon bredvid ett namn i Facebook-chattfönstret betyder att en vän inte för närvarande är på Chat. Om du börjar chatta med en sådan vän kommer de saker du säger inte att dyka upp direkt på hennes skärm, som de skulle göra om hennes vän var online. Istället levereras chattmeddelanden som skickas till en offlinevän direkt till hennes Facebook-meddelanden. Nästa gång hon loggar in på Facebook får hon ett meddelande om ett nytt meddelande, där hon ser vad du har skickat via chattfönstret.

Facebook Messenger-appar

Facebook har nedladdningsbara versioner av Facebook Chat för Windows, Firefox och smartphones. Att använda en av dessa "Messenger for" -appar ger samma symboler som du ser när du använder Facebook-chatt på den aktuella webbplatsen. Till exempel, med Messenger för Windows, dyker en vän online upp med en grön cirkel bredvid hennes namn. När du använder en tredjeparts plattform för snabbmeddelanden som Pigdin, Adium och AIM kan symbolerna du ser bredvid dina vänner skilja sig åt.