Hur kan jag spara ett iPhone-meddelande permanent?

Eftersom iPhone är ett sådant multimediameddelandeverktyg går det bra att radera många meddelanden när de tas emot och hanteras, men du kanske vill behålla andra meddelanden permanent för framtida referens eller helt enkelt nostalgiska ändamål. Hur du gör det beror på vilken typ av meddelande. Dessa tips är för meddelanden som tas emot via iPhones standardapplikationer. De kan fungera som beskrivet eller i anpassad form för applikationer som du laddar ner från iTunes Store.

SMS-meddelanden

Alla textmeddelanden på din iPhone kopieras automatiskt till din dator när du säkerhetskopierar telefonen genom att ansluta den till din dator och använda iTunes (snarare än att säkerhetskopiera online via iCloud). I Windows 7 och 8 hittar du vanligtvis säkerhetskopiorna vid C: \ Users> [ditt användarnamn]> AppData> Roaming> Apple Computer> MobileSync> Backup. Säkerhetskopieringsfilerna kommer att vara i ett krypterat format, så du måste använda ett oberoende datorprogram, som iExplorer, för att öppna meddelandena i en läsbar form. Läs recensioner noggrant innan du väljer en sådan applikation, eftersom prestanda varierar.

iMessage-meddelanden

iMessage är en Apple-funktion som skickar meddelanden direkt från en iPhone till en annan via mobildatanätverket snarare än som ett SMS. Som ett resultat behöver du inte betala sms-avgifter för att skicka eller ta emot meddelandet. IPhone behandlar den skickade eller mottagna iMessage på samma sätt som SMS-meddelanden, och de ingår i säkerhetskopian. Du kan därför läsa och lagra iMessages permanent på samma sätt som du kan med vanliga textmeddelanden.

Röstmeddelande

Om din mobiloperatör inte tillåter dig att lagra röstmeddelanden permanent har du fortfarande flera alternativ för att göra det. Det ena är att extrahera det sparade meddelandet från din iTunes-säkerhetskopia (på samma sätt som du kan med textmeddelanden) med ett program, till exempel iExplorer; Observera att detta bara fungerar för meddelanden som fortfarande finns på din telefon när du gjorde säkerhetskopian. Ett andra alternativ är att använda en ljudkabel från din iPhones hörlursuttag till ljudingången på din dator, spela upp meddelandet på din telefon och spela in det med ett ljudinspelningsapplikation, till exempel Windows inbyggda ljudinspelare, på din dator . (Observera att du inte bara kan spela in på själva iPhone med Voice Memo-appen, eftersom appen stängs av när du ringer ett samtal, inklusive ett samtal till din röstmeddelandetjänst.) Ett tredje, mer drastiskt alternativ är att använda en tjänst , som Google Voice, som låter dig använda ett enda nummer för flera enheter, inklusive din iPhone, och låter dig komma åt röstmeddelanden på en dator och spara dem som ljudfiler.

E-postmeddelanden

iPhones kan bara samla e-post från befintliga konton. Om du använder ett webbmailkonto kommer ditt meddelande vanligtvis att vara tillgängligt permanent från vilken enhet du använder för att få tillgång till tjänsten, såvida inte du aktivt tar bort det, eller om du når den (vanligtvis stora) maximigränsen för meddelanden på kontot. Om du inte använder ett webbmailkonto är det enklaste alternativet att öppna meddelandet i Mail på din iPhone, trycka på flaggikonen längst ner på skärmen och sedan trycka på "Markera som oläst". Du kan sedan ladda ner och öppna den på en dator med din dedikerade e-postprogramvara, som ska låta dig behålla den permanent. Observera att oavsett vilken e-postkonto du har kan du förhindra att din iPhone automatiskt tar bort meddelanden. För att göra det, tryck på "Inställningar" och sedan på "E-post, kontakter, kalendrar" och se till att "Fråga innan du tar bort" är aktiverat. När du har gjort detta kommer iPhone att lagra alla lästa meddelanden om inte och tills din iPhones lagring är helt full.