Vad ska jag göra med en gammal DVR?

En digital videoinspelare (DVR) är en dyr utrustning som inte ska gå i papperskorgen när du är redo för en uppgradering. Det finns flera alternativ om du vill bli av med din DVR men inte är säker på vad du ska göra med den. Det är inte hälsosamt för miljön att bortskaffa elektronisk utrustning på ett felaktigt sätt, så titta på några andra alternativ.

Program för återvinning av företag

Många stora elektronikföretag har program där de tar tillbaka sin gamla utrustning. Några av dessa företag inkluderar Panasonic, Sony, Samsung och Sharp. Du måste kontakta tillverkaren av din DVR direkt för att ta reda på om de erbjuder ett återvinningsprogram. Frakten betalas vanligtvis av företaget. Ibland erbjuder företaget en kupong eller en check i utbyte mot din DVR, men andra företag erbjuder inget annat än gratis frakt.

Återköp / byt i butik

Om du köpte din DVR från en butik som Office Depot, Radio Shack, Costco, Best Buy eller Staples kan du kanske få tillbaka några av dina pengar. Många av dessa återförsäljare ger dig lite pengar i utbyte mot din gamla DVR. Beloppet är vanligtvis mellan $ 10-20 för en bit begagnad utrustning, eller så kan du få rabatt på en uppgraderad DVR. Du kan gå in i din lokala butik och fråga om deras inbytesprogram.

Återförsäljning av utrustning

Ett sätt att få tillbaka några av dina pengar är att sälja din DVR igen. Du kan marknadsföra din produkt på webbplatser som eBay, Craigslist, Backpage och Yardsellr. Vissa av dessa webbplatser är gratis att använda, men andra kräver en liten avgift eller procentandel av din försäljning. Återförsäljning av din gamla DVR är ett lämpligt val så länge artikeln är i gott skick. Annars bör du nämna i din annons att DVR är för "endast delar".

Lokala återvinningscenter

Du kan hitta återvinningscentraler i din stad genom att använda en nationell katalog som National Center for Electronics Recycling. Välkända ideella organisationer som Frälsningsarmén och Goodwill tar gärna din gamla DVR så länge den fortfarande fungerar. Du kanske kan få en skatteavskrivning om du är egenföretagare eller har ett företag. Tyvärr får du inga kontanter från dessa företag, men din DVR hör inte till soporna och bör utnyttjas bättre.