Vad gör du om du tappar ditt Netflix-kuvert?

Netflix är en tjänst som levererar DVD-skivor till ditt hem via e-post och låter dig returnera dem på samma sätt. Det är enkelt att ta emot DVD-skivor i din brevlåda, men kuverten som används för att skydda dem skadas eller försvinner lätt i ditt hem. Om du har tappat bort ett Netflix-kuvert och vill returnera din film finns några alternativ tillgängliga.

Förlorad vit ärm

Den lilla vita Tyvek-hylsan, eller det inre kuvertet, som skyddar DVD-skivan går lätt vilse men är viktigt eftersom den innehåller det mesta av informationen om skivan. Netflix rekommenderar att du sticker två skivor i en vit hylsa om en hylsa går vilse. Den befintliga vita ärmen hjälper Netflix att identifiera ditt konto och kontrollera att den andra DVD-skivan returneras. Om du inte har en andra DVD samtidigt kan du skicka tillbaka skivan ensam i ett förseglat rött yttre kuvert.

Förlorat rött kuvert

Kuvertet för Netflix-paketet är rött och innehåller din adress, Netflix-returadress och den förbetalda portoinformationen. När ditt röda kuvert är för skadat för att skicka tillbaka eller går vilse, ber Netflix kunder att antingen återanvända en annan röd returpost eller skicka tillbaka skivor i ett vanligt kuvert. Kunder betalar sin egen returporto när de använder ett vanligt kuvert. Du kan behöva köpa ett fyrkantigt kuvert för att passa DVD-skivan och den vita hylsan.

Borttappat kuvert och ärm

När allt du har kvar är en enda DVD-skiva och inga vita ärmar eller röda returkuvert blir det svårt att returnera din Netflix-hyra. Företaget säger att det enda acceptabla sättet att returnera en föräldralös DVD kräver ditt eget kuvert och porto, plus den e-postadress som är kopplad till kontot. Om du inte returnerar DVD: n eller glömmer att inkludera informationen, kommer den att betraktas som förlorad eftersom företaget inte kan avgöra vilket konto det hyrdes under.

Håll kuvert ordnade

Det är lätt att tappa bort dina Netflix-kuvert om du inte utvecklar ett system för säker lagring och organisering av dem. En enkel skrivartillbehörsarrangör anpassar sig väl till uppgiften. Dessa plastanordningar är utformade för att rymma papper och pennor i olika storlekar och har separata fack för att hålla skivor, vita ärmar och längre röda kuvert. Ett antal specialdesignade plastfodral och modifierade DVD-böcker erbjuder också större kortplatser för att spara kuvert.