Vad är den redigering som alla använder på Instagram?

Fråga ett dussin Instagram-användare vilka appar de använder för att redigera sina foton, och du kommer sannolikt att få sex olika svar. När du letar efter en specifik Instagram-redaktör, fokusera på effekten och arbeta ner den därifrån. Till exempel är bara en app välkänd för att lägga om Instagram-bilder, men flera gör collage. Titta över alternativen för att hitta Instagram-redigeringsappen som fungerar för dig. Se Resurser för länkar till alla rekommenderade appar.

Lägga till text på Instagram-foton

För iPhone-användare lägger appen Overgram till anpassningsbar text på foton; den erbjuder olika teckensnitt och storlekar och låter dig justera din text för bästa läsbarhet. Android-användare kan överväga appen Instanote; som Overgram lägger den till text till bilder innan den delas till Instagram. Textgram skapar Instagram-bilder som endast är text, med kreativa ramar för visuell flare.

Gör ett collage

En collagebild kombinerar flera temabilder till en innan den läggs ut på Instagram. PicFrame, tillgängligt för både iOS och Android, erbjuder över 70 ramstilar, med några som visar upp till nio bilder; det ger också möjlighet att lägga till text i bilder. Exklusivt för iOS erbjuder Frame Swagg över 150 collagelayouter som fungerar med Instagram.

Lägga om ett annat foto

Om du vill dela en annan användares bild i din egen ström behöver du en app som heter InstaRepost. Tillgänglig för både iOS- och Android-enheter, delar den alla användares inlägg med dina följare. När du delar en bild med InstaRepost inför den den ursprungliga användarens namn på bilden så att dina anhängare vet var den kom ifrån.

Mobila bildredigerare

Några av de mest imponerande bilderna på Instagram går först igenom en fulländad bildredigerare för att göra korrigeringar och förbättra kvaliteten. Adobe erbjuder en mobil bildredigerare för iOS, Android och Windows Phone i form av Photoshop Express. Det erbjuder automatisk korrigering och flera filter för att förbättra dina foton. Pixlr-o-Matic fungerar mindre med korrigering och mer med intensiva filter och dramatiska effekter.