Apple iPod Touch Review (sjätte generationen)

Den sjätte generationen iPod Touch kommer med en 4-tums näthinneskärm, en förbättrad 8MP-kamera och drivs av en snabbare och kraftfull Apple A8 Chip, samma 1, 4 GHZ Dual Core-processor som driver Apples iPhone 6.

Formfaktor

Storlek - 4, 86 ​​x 2, 31 tum, 0, 24 tum tjock
Vikt - 87, 9 gram

Den sjätte generationens iPod Touch är en snygg enhet och ett nöje att hålla. Den har samma handvänliga storlek som iPhone 5, vilket gör det enkelt för barn att hålla enheten.

Den tunna skivan på iPod (bara 6, 1 mm tjock) är tillverkad av Matt anodiserat aluminium, vilket gör den mindre hal och mer motståndskraftig mot fläckar och repor.

Den nya iPod är en otroligt lätt enhet som bara väger 87, 9 gram.

Visa

Skärm - 4 ″ Retina-display
Upplösning - 1136 x 640 (326 ppi)

Den sjätte generationens iPod Touch kommer med en imponerande 4 ″ Retina-skärm. Skärmen är belagd med fingeravtrycksbeständig oleofob beläggning, vilket gör att skärmen blir mindre trolig.

4-tumsskärmen ser strålande ut, videor och bilder verkligen kommer till liv på grund av högupplösande retina-skärm @ 326 ppi.

Process kraft

Processor - 1, 4 GHz dual-core, Apple A8
RAM - 1 GB

Som nämnts ovan har 6: e generationens iPod Touch samma 64 bitars Apple A8-processor som driver iPhone 6.

Den förbättrade processorkraften i kombination med Apples effektiva iOS-programvara sätter iPod 6 på nivå med iPhone 6, förutom att du inte kan ringa mobilsamtal med en iPod.

kameror

Framkamera - 1, 2 MP, 720p
Bakre kamera - 8 MP, 1 080p

Den bakre vända kameran på den nya iPod har uppgraderats från 5 MP till 8 MP och den främre kameran förblir samma 1, 2 MP som hittades i den föregående generationens iPod.

Den bakre kameran gör att du kan ta stillbilder av god kvalitet och spela in videor i 1 080p Full HD-kvalitet. Kameran stöder Burst-läge, High Dynamic Range-läge (HDR), Panorama-fotograferingslägen.

Lagring

Internt minne - 16, 32, 64 och 128 GB
Expanderbart minne - Inget

Basmodellen på iPod kommer med 16 GB intern lagring och du kan öka skalan (genom att betala mer) upp till 128 GB.

Anslutningar

IPod Touch är i grunden en enda WiFi-enhet och stöder inte mobiltelefonanslutning. Den sjätte generationens iPod stöder både 2, 4 GHz och 5 GHz frekvenser.

Detta gör att iPod Touch kan ansluta till det snabbare 5 GHz-nätverket när det är tillgängligt, vilket ger slutanvändaren en snabbare och smidigare surfupplevelse.

Operativ system

iPod Touch drivs av den senaste versionen av Apples supereffektiva iOS 9-programvara. Enheten kan uppgraderas till den kommande iOS 10-uppdateringen.

Batteri

Musikuppspelning - 40 timmar
Videouppspelning - 8 timmar

6: e generationens iPod hämtar sin kraft från ett vanligt batteri på 1 030 mAh, som ger 40 timmars musikuppspelning och 8 timmars videouppspelning med skärm inställd på 50% ljusstyrka.

Batteriets livslängd förväntas bli lägre, med tanke på att inte många användare kommer att ställa in sin enhet på 50% ljusstyrka.

Gratis video- och textmeddelanden

De flesta kunder köper iPod Touch för sitt underhållningsvärde - musik, videor och spel. Ett annat iPod-verktyg som lockar värdeköpare är emellertid dess förmåga att fungera som en telefon överallt där ett WiFi-nätverk är tillgängligt.

Den nya iPod touch levereras med appar som FaceTime och iMessage. Med iMessage kan iPod-användare skicka obegränsade textmeddelanden till vänner och familj.

FaceTime tillåter iPod-användare att ansluta till familj och vänner via en videochatt - det är praktiskt taget att ha en telefon utan att betala månatliga prenumerationsavgifter.

Öronskydd

Per Apples webbplats testades hörlurarna för iPod Touch på 124 olika prototyper för att skapa "Apple Perfect" -hörlurar som är värda att kallas EarPods!

iPod Touch 6-specifikationer

Funktionerspecifikationer
Storlek (L x B)4, 86 ″ x 2, 31 ″
Tjocklek0, 24 "
Vikt87, 9 gram
Skärmstorlek4 tum
Upplösning1136 x 640 (326 ppi)
processorApple A8, Dual Core, 1 400 MHz
Bagge1024MB
Lagring16, 32, 64, 128 GB
Batteri-liv40 timmars musik, 8 timmars musik
Kameraframdel1, 2 MP, 720p HD
Kameran bak8MP, 1080p HD, 30FPS
FärgerGrå, rosa, blå, röd, guld
PrisFrån $ 229

Slutsats

Jämfört med iPhone gör iPod Touch ett ekonomiskt val som gåva för dina gymnasiebarn. Som nämnts av många granskare är att köpa en iPod Touch det billigaste sättet att uppleva Apple Ecosystem och vänja sig till iOS.

Förutom enhetskostnaden sparar du också mycket på telefonavgifter. Dina barn kommer att kunna hålla kontakten med dig genom textmeddelanden, röst- och videosamtal via WiFi utan att få dyra telefonräkningar.

Generellt sett är iPod 6 Touch fortfarande en fantastisk enhet för att spela spel, titta på videor, lyssna på musik, surfa på webben och ringa gratis samtal via ett WiFi-nätverk.