Hur man ändrar standardmusikspelare på Google Home

Som standard använder ditt Google-hem Google Play Musik som standard musikspelare. Det är emellertid enkelt att byta standardspelare på Google Home till Spotify, YouTube, Deezer och andra.

Ändra standardmusikspelare på Google Home

Att ha Google Play Music som standardmusikspelare på Google Home fungerar bra för dem som har prenumeration på den betalade versionen av Google Play Music-tjänsten.

Användare av Google Home-enheter utan prenumeration på den betalade versionen av Google Play Music kommer att stöta på vissa begränsningar, som att de inte kan spela en specifik låt.

Det enda sättet att kringgå dessa begränsningar är att antingen anmäla sig till Google Play Music eller ändra standardmusikspelaren på Google Home till Spotify eller en annan musiktjänst som du prenumererar på istället för att betala för två musiktjänster.

Så låt oss gå vidare och titta på stegen för att ändra standard musikspelare på Google Home-enhet.

Ändra standardmusikspelare på Google Home till Spotify

1. Öppna Google Home-appen, tryck på 3-radsikonen och tryck sedan på Musik i rullgardinsmenyn.

2. På nästa skärm klickar du på Spotify eller någon annan musiktjänst som finns i avsnittet "Fler musiktjänster".

3. Klicka på Länkkonto på popup-fönstret som visas. Logga in på ditt Spotify-konto på nästa skärm

Byt standardmusikspelare på Google Home Outside USA

För närvarande är alternativet att ändra standardmusikspelare i Google Home endast tillgängligt för användare i USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Frankrike och Tyskland.

Användare som bor utanför dessa länder kan emellertid kringgå denna begränsning genom att använda en VPN-tjänst och följa stegen som anges ovan för att ändra standardmusikspelaren på Google Home Device.

Om du inte använder en VPN-tjänst på din Android-telefon eller iPhone kan du hänvisa till följande guider.

  1. Hur du installerar och använder VPN på Android Phone eller Tablet
  2. Hur man installerar och använder VPN på iPhone

När du har ändrat standardmusikspelaren kan du be din Google Home-enhet spela alla låtar som är gratis eller tillgängliga på din prenumererade musiktjänst.