Hur man installerar ny Samsung Galaxy Phone

Samsung-telefoner är en av de mest populära Android-telefonerna på marknaden på grund av deras imponerande specifikationer, modern design och märkesvärde. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du ställer in din nya Samsung-telefon.

Samsung Galaxy-telefoner

Medan Samsung Galaxy-telefoner finns i olika modeller, har alla Samsung-telefoner i allmänhet ett liknande användargränssnitt och proceduren för att konfigurera vilken Samsung-telefon som helst är mer eller mindre lik på en allmän nivå.

För att få ut det bästa av din nya Samsung Galaxy-telefon är det verkligen viktigt att du ställer in telefonen rätt första gången. Därför denna guide om hur du konfigurerar din nya Samsung Galaxy Phone.

Ställ in ny Samsung Galaxy-telefon

Följ stegen nedan för att ställa in din nya Samsung Galaxy Phone.

Obs: Du kan stöta på några olika skärmar och inställningarna kan variera lite beroende på leverantören av trådlösa tjänster och Android-versionen som är installerad på din enhet.

1. Öppna den bakre luckan och placera batteri och simkort

Det allra första du kan göra efter att du har tagit bort din nya Samsung Galaxy Phone är att öppna telefonens baksida och placera batteriet och simkortet i sina respektive kortplatser.

Om din Samsung-telefon stöder utbyggbar lagring ska du sätta in ett Micro-SD-minneskort i dess fack. Micro-SD-kortplatsen är omedelbart ovanför SIM-kortspåret.

Obs: Se till att du sätter i SIM-kortet i rätt kortplats med kortets guldkontakter vända mot enheten och det vinklade hörnet på kortet korrekt placerat

2. Slå på telefonen

När du är klar med att placera batteriet och simkortet på baksidan av telefonen, slå på telefonen genom att hålla in strömknappen tills telefonen vibrerar eller så ser du Samsung-logotypen på skärmen.

3. Välj språk

När telefonen slås på fullständigt uppmanas du att välja ett språk. När du har valt ett språk trycker du på Start- eller pilknappen.

Om du vill konfigurera saker som TalkBack, röståtkomst (låter dig styra telefonen med röst) eller göra text större och tryck sedan på Tillgänglighet.

4. Välj och logga in på Wi-Fi-nätverket

På nästa skärm väljer du ditt WiFi-nätverk och loggar in i nätverket genom att ange ditt WiFi-nätverkslösenord.

5. Godkänn villkoren

När du har loggat in på ditt Wi-Fi-nätverk får du "Licensavtal för slutanvändare", som är ett avtal mellan mjukvaruägaren och användaren (du).

Godkänn villkoren genom att knacka på Nästa från nedre högra hörnet på skärmen och sedan trycka på Avtal från den efterföljande popup-fönstret.

6. Använd Tap and Go för att överföra data från Old Phone

Om du uppgraderar till en ny Samsung-telefon kan du enkelt överföra data från din gamla Samsung-telefon till din nya Samsung Galaxy-telefon med hjälp av funktionen 'Tap & Go'.

Tap & Go är tillgängligt för Android 5.0 och nyare enheter just nu. Du kan läsa den här artikeln för att lära dig mer: Hur man använder Tap & Go på Android.

Om din gamla Android-enhet inte stöder Tap and Go klickar du bara på Hoppa från skärmens nedre högra hörn för att gå till nästa steg.

Obs! Du kan fortfarande överföra data från din gamla telefon till ny telefon med en säkerhetskopia av din telefon (se steg 11 nedan).

7. Logga in på ditt Google-konto

Därefter uppmanas du att logga in på ditt Google-konto genom att ange ditt e-postadress och lösenord från Google.

Om du inte har ett Google-konto trycker du bara på länken Skapa ett nytt konto. Om du inte vill logga in på ett Google-konto kan du hoppa över det här steget genom att trycka på Hoppa från nedre högra hörnet.

Obs! Utan ett Google-konto kan du inte ladda ner appar från Google Play Store eller använda andra Google-tjänster som Google Maps och Google Hangouts.

8. Acceptera villkor

På nästa skärm blir du ombedd att acceptera villkoren, tryck på Acceptera från nedre högra hörnet.

9. Välj betalningsmetod

Om du är ny med Android eller aldrig har konfigurerat en betalningsmetod blir du ombedd att välja en betalningsmetod nu.

Välj Lägg till kreditkort eller betalkort och tryck på Nästa för att fortsätta, eller om du inte vill ställa in en betalningsmetod, välj 'Påminn mig senare' och tryck på Nästa för att fortsätta.

Obs! Du kan inte köpa betalda appar utan att ställa in en betalningsmetod.

10. Ställ in datum och tid

Därefter blir du ombedd att välja din tidszon, detta kommer automatiskt att ställa in datum eller tid på din Samsung Galaxy Phone. Du kan också välja att manuellt ange datum och tid på din telefon.

11. Skaffa dina appar och dataskärm

Om du har andra enheter som använder samma Google-konto ser du "Få dina appar och dataskärm". Den här skärmen låter dig återställa din nya Android-telefon med en säkerhetskopia av en annan enhet.

Detta är verkligen användbart om du vill ha samma data och inställningar på den nya telefonen som du har på din befintliga Android-telefon.

Den här skärmen låter dig i princip välja den säkerhetskopia som du vill återställa från och apparna som du vill överföra till din nya telefon. Som standard kommer alla program att kontrolleras.

12. Håller med i Googles tjänstevillkor

På nästa skärm blir du ombedd att acceptera villkoren för Google Services och presenteras med följande alternativ:

  • Säkerhetskopiera telefonens data, appar osv till Google-konto: Om du inte avmarkerar detta förhindrar Google att säkerhetskopiera din telefon till ditt Google-konto.
  • Använd Googles placeringstjänster: Det här alternativet frågar om du är villig att tillåta andra appar tillgång till din plats och om du vill skicka anonym platsinformation till Google.
  • Hjälp till att förbättra positionstjänster: Det här alternativet frågar om du vill att appar och tjänster ska söka efter Wi-Fi-nätverk.
  • Hjälp till att förbättra Android-upplevelsen: Det här alternativet frågar om du vill skicka diagnos- och användningsdata till Google för att förbättra Android-upplevelsen

När du är klar med att kontrollera eller avmarkera dessa alternativ klickar du på Nästa för att fortsätta till nästa steg.

13. Logga in på ditt Samsung-konto eller skapa ett nytt

Nu uppmanas du att logga in på ditt Samsung-konto eller skapa ett nytt konto med ditt Google-ID.

Om du inte har ett Samsung-konto men vill skapa ett just nu, klicka på Skapa konto och följ instruktionerna för att skapa ett Samsung-konto.

Om du inte vill skapa ett Samsung-konto trycker du bara på Hoppa för att gå till nästa steg. Du kan använda telefonen utan ett Samsung-konto, men kan inte använda Samsungs Hitta din förlorade enhetsapp och andra Samsung-appar.

14. Håller med till Samsung Allmänna villkor

När du har angett dina inloggningsuppgifter måste du återigen godkänna villkoren.

  • Villkor och särskilda villkor: Det här alternativet måste kontrolleras om du vill gå vidare till nästa steg.
  • Samsungs sekretesspolicy: Det här alternativet måste också kontrolleras om du vill gå vidare till nästa steg.
  • Policy för datakombination: Detta är valfritt, du kan också förneka detta och fortfarande gå vidare till nästa steg

15. Valda telefoner: Ställ in väckarkommando

Beroende på din telefon kan du bli ombedd att ställa in fler funktioner inklusive:

Väckningskommando: Med den här funktionen kan du styra din telefon med din röst och låter dig göra saker som att ringa samtal och öppna appar med hjälp av röstkommandon.

16. Valfritt: Setup Easy Mode

Det sista steget är valfritt, där användare får möjlighet att ställa in Easy Mode. Vad Easy Mode gör är att göra text- och appikoner större och förenkla också designen på hemskärmen.

Detta slutför processen för att ställa in din Samsung-telefon. Vi hoppas att du gillade den här artikeln och att du har det kul med din nya Samsung-telefon.