Hur man ändrar Google Autofyll

Google Autofill befriar dig från behovet av att skriva samma namn, adress och kreditkortsinformation i varje webbformulär som du fyller i. Men om Autofill inte lagrar korrekt information är det inte bara irriterande - det kan ange fel data. Både Google Chrome och Google Toolbar för Internet Explorer ger dig tillgång till tjänsten Autofyll, men proceduren för att ändra Autofyll-informationen skiljer sig åt i varje applikation.

Chrome Autofill Data

Första gången du fyller i ett formulär lagrar Chrome automatiskt de uppgifter du anger som din standardfyllningsprofil. Därefter lagrar Chrome informationen också varje gång du anger data i ett formulärfält (men inte i en Autofyll-profil). När du klickar på ett formulärfält visas det ursprungliga värdet som du angav för fältet och alla andra värden som du angav för fältet som alternativ i listrutan under fältet.

För att radera Autofyll-information som har förändrats över tiden eller som du inte tänkt spara, tryck på Skift + Radera på en Autofyll-post när den dyker upp på Windows-PC eller Skift + fn + Radera på en Mac. Du kan också lägga till, ändra eller ta bort information från inställningarna för Autofyll i Chrome.

Ändra inställningar för autofyll i Chrome

Om du vill lägga till, redigera eller ta bort Autofyll-poster från dina Chrome-inställningar skriver du in krom: // inställningar / autofyll i URL-fältet i Chrome.

Om du är inloggad på Chrome sparas även kreditkort som visas i inställningarna för Autofyll i Google Payments. Redigera dessa betalningar genom att gå till payments.google.com, klicka på "Betalningsmetoder" och sedan "Redigera" för att ändra eller ta bort ditt kort från Google Payments. Du ser ”Fixa” istället för alternativet ”Edit” om kortet för närvarande går ut eller har något annat fel.

Ta bort Chrome-data som sparats inom en tidsperiod

Chrome ger dig också möjlighet att ta bort alla dina Autofyll-poster när du rensar din webbinformation. Typ krom: // inställningar / i URL-fältet och tryck på "Enter" för att komma åt Chrome-inställningarna. Bläddra ner till och klicka på alternativet "Avancerat" följt av "Rensa webbinformation." Välj den tidsperiod som du vill rensa och välj sedan de data som ska raderas, inklusive Autofyll-data om så önskas. Klicka på "Rensa webbinformation" för att slutföra rensningsprocessen.

Ändra inställningar för autofyll i Googles verktygsfält

Google Verktygsfält i Internet Explorer samlar inte in några autofylldata automatiskt. Du måste lägga till, samt redigera och radera, Inställningar för Autofyll på fliken Autofyll i dialogrutan Alternativ i verktygsfältet. Öppna fliken Autofyll krom: // inställningar / autofyll i URL-fältet och tryck på "Enter". Om du klickar i fältet Autofyll i din profil kan du redigera informationen. Klicka på "Ta bort" bredvid din sparade profil för att ta bort informationen från verktygsfältet.

Autofyll säkerhetsproblem

Även om du använder Autofill kan det säkert spara tid, men det är inte utan säkerhetsproblem. Om en webbplats använder dolda fält kan det se ut som om du bara använder Autofyll för att ange ditt namn eller din e-postadress, medan i bakgrunden fångas Autofyll-data för din adress eller kreditkort av webbplatsen på ett sätt som du inte se om du inte tittar på webbplatsens källkod.

För att stänga av Autofyll i Chrome helt, skriv krom: // inställningar / autofyll i Chromes adressfält, tryck på Enter-tangenten och klicka på omkopplaren bredvid ”Autofyll” för att stänga av den.