Hur man ansluter RCA till koaxial

Många moderna TV-apparater och videomonitorer har fler ingångs- och anslutningsalternativ än vad du någonsin skulle kunna använda. Detsamma gäller dock inte för många äldre tv-apparater som byggts innan digital kabel och HDTV blev standarden. Även om även lågpresterande TV-apparater som tillverkas i dessa dagar vanligtvis innehåller åtminstone ett par olika anslutningsalternativ, har många äldre TV-apparater endast den vanliga F-typen koaxialkontakt som används för kabel-TV-anslutningar och anslutning av en utomhusantenn. Följaktligen, om du behöver ansluta en ny DVD-spelare, spelkonsol eller annan modern videospelare till en äldre TV, kommer du att upptäcka att de flesta har RCA-utgångar men ingen coax-kontakt. Lyckligtvis, om du behöver konvertera en RCA-anslutning till koax, finns adaptrar och modulatorer tillgängliga, vilket gör denna uppgift relativt enkel.

F-typ Coax-till-RCA-adaptrar (endast för videosignaler)

Steg 1

Stäng av TV: n eller videomonitorn och den spelarenhet du vill ansluta. Anslut ena änden av koaxialkabeln till koaxkontakten på baksidan av TV: n eller videomonitorn som du vill visa video på.

Steg 2

Anslut den andra änden av koaxialkabeln till honporten på koax-till-RCA-adaptern.

Steg 3

Anslut adapterns RCA-ände till porten “Video Out” eller “Video” på baksidan av DVD-spelaren, spelkonsolen eller någon annan videospelare.

Slå på spelarenheten först och slå sedan på TV: n eller bildskärmen. Sätt in media i videospelarenheten vid behov och tryck på "Spela upp". Video från den externa spelarenheten spelas på TV: n eller bildskärmen.

RF-modulatorer

Steg 1

Stäng av videoenheten och TV: n eller bildskärmen som du vill ansluta den till. Anslut ena änden av koaxialkabeln till TV: n eller videomonitorn. Anslut den andra änden av koaxialkabeln till "Coax In" - eller "Coax" -porten på RF-modulator.

Steg 2

Anslut ena änden av den medföljande RCA A / V-kabeluppsättningen till portarna “Video”, ”Audio Left” och “Audio Right” på RF-modulator. RF-modulator har färgkodade portar, så matcha bara varje RCA-kontakt till porten med motsvarande färg.

Steg 3

Anslut den andra änden av RCA A / V-kabelsatsen till matchande färgade portar på DVD-spelaren, spelkonsolen eller annan videoenhet.

Steg 4

Anslut strömadaptern till porten “Power” eller “AC” på RF-modulator. Anslut den andra änden av nätsladden till ett eluttag.

Slå på videospelarenheten, TV: n och sedan RF-modulator. Sätt i media i videospelarenheten och tryck på “Play” eller motsvarande knapp för att spela upp ljud och video från enheten på TV: n eller videomonitorn.