Hur du inaktiverar appar med hjälp av batteriinformation på Android-telefon

Om du har uppdaterat din telefon till Android Oreo, måste du ha sett "Apps kör i bakgrunden" eller "Apps som använder batteri" -meddelande. Om du vill är det möjligt att inaktivera appar med hjälp av batteri-meddelande på Android-telefon med hjälp av stegen enligt nedan.

Avaktivera app använder batteriinformation på Android-telefon

Vissa appar i Google Play Store är utformade för att förbli aktiva på din telefon genom att tyst köra i bakgrunden. Detta leder till onödig användning av resurser och tappar batteriets livslängd.

Därför tog Google denna nya funktion i Android Oreo 8.0 för att meddela användare om appar som körs i bakgrunden på Android-enheter.

Med Android 8.1 döpte Google namn till "Appen körs i bakgrunden" -meddelandet till "App använder batteri" och gav också ett alternativ för att inaktivera detta meddelande.

Medan den här nya funktionen är bra för att påminna användare om appar som körs i bakgrunden och använder batteritid, letar många användare efter ett sätt att inaktivera ihållande "appar som kör i bakgrunden" och "appar som använder batteri" -meddelanden på sina Android-telefoner.

Inaktivera "App använder batteri" -avisering på Android-telefon

1. När du ser "App använder batteri" -meddelande på din Android-telefon sveper du åt höger på meddelandet för att öppna en glid-meny.

2. På skjutmenyn klickar du på kugghjulsikonen (se bild ovan)

3. Stäng sedan av alternativet “Apps konsumerar batteri” genom att flytta reglaget till OFF-läge.

Obs! Detta avaktiverar aviseringar för alla appar på din Android-telefon.

Ett annat sätt att inaktivera meddelandet om "Använda batteri" är att använda inställningsappen på din Android-telefon.

1. Öppna Inställningar på din telefon och tryck på Apps & Notifications

2. På nästa skärm trycker du på alternativet Se alla appar

3. Klicka på 3-punktsikonen som finns längst upp till höger på skärmen på appinformationsskärmen och tryck på Visa systemalternativ i listrutan.

4. Klicka sedan på Android System från listan över appar och tjänster

5. Klicka sedan på App Notifications och slå av Apps som använder batteriet.

Inaktivera-appen körs i bakgrundsmeddelandet på Android-telefon

Om du har Android 8.0 ser du "App körs i bakgrunden" Meddelande och det finns inget alternativ i Inställningar för att inaktivera detta meddelande.

Därför är behovet av att använda en app för att inaktivera meddelandet “App körs i bakgrunden” på din Android-telefon.

Öppna Google Play Store på din Android-enhet och installera Hide "kör i bakgrunden" Meddelande-app. När appen är installerad, ge appen skärmen Tillstånd till åtkomstmeddelanden genom att knacka på Ok

På nästa skärm, växla PÅ skjutreglaget bredvid Dölj "kör i bakgrunden" Meddelande, för att ge appen behörighet att få åtkomst till aviseringar på din telefon.

Klicka sedan på alternativet Tillåt i popup-menyn som visas.

Från och med nu kommer appen att dölja meddelanden "Running in the background" på din Android-telefon.