Hur man sätter RSS-flöden i tumblrbloggar

Tumblr tog bort den inbyggda möjligheten att importera RSS-flöden i slutet av 2011. Under en tid fyllde den användarhanterade appen TumblRSS / RSSImportr klyftan, men den upphörde 2012 när utvecklaren inte längre kunde behålla den. Från och med januari 2014 har två stora verktyg fortfarande möjlighet att skicka RSS-flödeinnehåll till en Tumblr-blogg: If This Then That (IFTTT) och dlvr.it. IFTTT är gratis och erbjuder automatiseringsstöd för dussintals webbplatser, medan dlvr.it har ett gratis kontoalternativ med specifika begränsningar.

IFTTT

Skapa ett konto på IFTTT om du inte har ett. När du har loggat in på ditt nya konto klickar du på "Skapa" -knappen för att starta ditt eget "recept", det allmänna språket som används på IFTTT för att referera till inställningar för innehållsautomatisering.

Klicka på "detta" och välj "Feed" som utlösare. Välj antingen "New Feed Item" för att skicka en post till Tumblr varje gång feed uppdateras, eller "New Feed Item Matches" om du vill att inlägg med endast specifikt innehåll ska importeras till Tumblr.

Ange flödes-URL: en i nästa avsnitt. Om du bara importerar vissa artiklar, anger du vilket nyckelord eller fras som utlöser receptet i det här steget. Klicka på "Skapa utlösare".

Klicka på "That" och välj "Tumblr" som Action Channel. Du kommer att uppmanas att länka IFTTT till ditt Tumblr-konto. När det är klart väljer du vilken typ av Tumblr-inlägg du vill skapa. För blogginlägg och liknande är ett länkinlägg det enklaste sättet att omdirigera användare till det nya innehållet.

Ange specifika variabler för dina nya inlägg. Om du väljer ett länkinlägg har du möjlighet att fylla i titeln på inlägget, webbadressen, beskrivningen, vilka taggar som ska användas och hur inlägget ska publiceras. Klicka på plustecknet i varje textruta för att se de olika variabelalternativen.

Klicka på "Skapa åtgärd". Klicka på "Skapa recept" på den sista sidan för att slutföra ditt recept. När receptet har skapats skapar nytt flödeinnehåll automatiskt ett nytt inlägg på din Tumblr-blogg.

Dlvr.it

Skapa ett konto på dlvr.it om du inte redan har ett; ett gratis konto låter dig importera upp till fem flöden till tre sociala nätverk. Logga in när ditt konto har skapats.

Ange din flödes-URL i textrutan under steg 1. Välj att publicera antingen det senaste flödesobjektet omedelbart, börja publicera med nästa flödesobjekt eller att skicka alla flödesobjekt direkt till Tumblr.

Klicka på ikonen "Tumblr" för att aktivera Tumblr på dlvr.it och ge appen åtkomst till ditt Tumblr-konto. Välj vilka av dina Tumblr-bloggar som ska uppdateras med ditt flödeinnehåll och klicka på "Välj". Detta sparar rutten. När rutten har sparats skickas innehåll från ditt flöde till din Tumblr-blogg.

Varningar

Den här artikeln hänvisar till tjänster och alternativ som är tillgängliga från och med januari 2014. Dessa tjänster kan förändras, sluta fungera eller stängas över tid.