Behöver jag internet för att titta på filmer på en tänd eld?

Att ansluta hörlurar och titta på en film på din Kindle Fire är ett utmärkt sätt att passera en lång flygning - och filtrera bort allt från den gråtande babyen tre rader tillbaka och chatterboxen som sitter bredvid dig. Även om det huvudsakligen är utformat för streaming av video är det möjligt att titta på filmer på elden utan internetanslutning om du planerar i förväg. Och det kan bara hålla dig frisk när du sitter fast i mellansätet.

Amazon-innehåll

En av de viktigaste försäljningsställena för Kindle Fire är tillgången till Amazon Instant Video, med tusentals titlar till salu eller uthyrning - och många av dem är gratis för Amazon Prime-medlemmar. Medan det gratis Prime-innehållet bara kan streamas är det möjligt att välja "Ladda ner" när du köper eller hyr en film. Detta sparar videon i din Kindle och du kan titta på den när som helst. Dessa filer måste laddas ner via Internet och kan inte överföras via USB-kabel.

Personligt innehåll

Om du har personliga videor lagrade på din dator kan du överföra dem till Kindle Fire via USB-kabel. En gång på enheten visas de i Galleri-appen på första generationens Fire och i Personal Videos-appen på andra generationens Fire. De kan ses när som helst. För närvarande stöder Kindle Fire första generationen MP4- och VP8-videofiltyper naturligt; andra generationen stöder 3GP också.

Andra videotjänster

Netflix är en populär videotjänst för många Kindle Fire-användare, men erbjuder inget alternativ att ladda ner videor till enheten för att titta offline. Hulu är ungefär samma och erbjuder ett brett urval av TV och filmer, men också bara i ett strömmande format. Utan internetåtkomst kan du inte titta på filmer från dessa tjänster.

Lagringsöverväganden

Allt sparat innehåll tar lagringsutrymme på enheten, så det är viktigt att komma ihåg hur mycket tillgängligt utrymme du har innan du börjar ladda ner innehåll. Kindle Fire erbjuder 8 GB lagringsutrymme, och Fire HD finns i 16 och 32 GB-versioner. Den större Fire HD 8,9-tums erbjuder 16, 32 och 64 GB alternativ. Filmer varierar i storlek från flera hundra megabyte till upp till 2 GB beroende på längd och upplösning, och alla appar, böcker eller andra filer på din Kindle tar också upp lagringsutrymme.